Esiletõstetud postitus

pühapäev, 31. detsember 2023

2023. aasta vingeimad hetked

2023. aasta jääb ajalukku väga paljude eredate mälestustega. Aluse selleks andis kahtlemata poole aastane puhkus, aga kõik parimad hetked ei jäänud ainult sinna perioodi. Reastan 5 kõige magusamat elamust, mis sellest aastast enim meelde jäid.

Koht nr. 5 

Ma ei ole küll suur unnapüügi fänn, aga kui Vabariigi aastapäeva paiku sõpradega puhkamas käime, siis seal kuulub see püügiviis lausa kohustusliku programmi. Eesmärgiks on loomulikult koha või haug, kuid sellel aastal õnnestus niimoodi hoopis lutsurekordit uuenda (2,06 kilo). 

Oli ikka ilus kala, keda pidi jääaugust välja meelitama. Ja üldse on üks äge traditsioon nende talviste reisidega uuesti taaselustatud (kunagi sai igal aastal sel ajal Soomet avastatud), mida ka 2024. aastal plaanime elus hoida.

https://rainfishinglife.blogspot.com/2023/02/soomes-rekordit-uuendamas-23-24.html

Koht nr. 4

Reis Norras. Näätämö jõgi, kus sattusime Ainiga peale idalõhedele ehk gorbuušadele. Kahel päeval sai korralikult punast kala välja venitatud, nii nagu nendes Venemaaga seonduvates kalapüügi juttudes kombeks on.

Kalamarja sai söödud supilusikaga ja ka Eestisse eraldi kaasa veetud. Kui ikka kahel päeval järjest paari tunniga üle kümne lõhe kätte saad, siis see jääb meelde, seda enam, et meie jaoks oli tegemist täiesti uue liigiga.

https://rainfishinglife.blogspot.com/2023/08/neidennaatamo-jogi-04-05-august-2023.html

Koht nr. 3

Olen tõugjaid saanud pea iga aasta, kui Lääne-Soomes koha või haugi püüdmas käin. Kõik nad olnud juhuslikku laadi juhtumid ja tegemist selgelt kaaspüügiga, mitte planeeritud püügi tulemusena.

Sel aastal õnnestus aga mõned korrad pihta saada jahti pidavatele tõugjate parvedele ja neid eraldi püütud. Ülimalt sportlik ja aktiivne püük, koos tõeliselt märatsevate vastastega. Tõugjas on ikka väga võitluslik kala, kellel duracelli patareid muudkui kestavad ja kestavad :-)

https://rainfishinglife.blogspot.com/2023/05/20-minutit-ulme-actionit-28-mai-2023.html

Koht nr. 2

Teine koht kuulub päevale, mis aasta alguses oli meeltes justkui juba ette planeeritud esikoha väärilise päevana. Kolm aastat aega võtnud projekt sai lõpuks joone alla, kui "Aastaring kalavetel" trükisoojalt auto pagasnikusse maandus.

Teekond uitmõttes kuni teostuseni oli käänuline ja okkaline, aga valmis see lõpuks sai. Tagantjärgi mõtlen, et hea et see vaev ette sai võetud!

https://rainfishinglife.blogspot.com/2023/01/aastaring-kalevetel.html

Koht nr. 1

Esikoht kuulub üllatusena reisile, kus saime õige vähe kala! Nimelt nn "ellujäämise" matk Borselva jõe äärde. Kaaslasteks Rain Rasmus ja Ain.

Lõhega sai küll maadeldud ja Ain ka ühe välja meelitas; mällu jääb enim aga selle matka ägedus inimtühjas looduses koos maaliliste vaadetega. Ja eriti kihvt oli see, et tänapäeva noorus saab ilma internetita looduses hakkama küll, kui vaid tahab. Võib-olla ei olegi noorus hukas :-)

https://rainfishinglife.blogspot.com/2023/08/norra-borselva-1-31-juuli-01-august-2023.html

https://rainfishinglife.blogspot.com/2023/08/borselva-2-02-03-august-2023.html


TOP 5-st jäid seekord välja nii kohapüügi elamused, mida sel aastal kogunes ikka nii, et isu sai (on ikka veel!) kuhjaga täis; samuti kevadised haugi ja vimmapüügi korrad; ka avastusretked nii Eestis (Hiiumaa, Matsalu, Navesti, Väike-Emajõgi) kui ka Soomes (Nakkilan kosket, Merikarvia); aga ka eelmise talve ainukene siiapäev Pärnu jõel ja iga-aastased Lapimaa püügipäevad.

Kokku sai uuendatud nelja kalaliigi isiklikku rekordit: luts, särg, säinas ja gorbuuša.

Oli üks vingemaid püügiaastaid mida mäletan! Kui vaid veerandi sellest saaks algaval aastal tehtud, siis tuleks sellega rahul olla!

Head vana aasta lõppu ja head algavat aastat!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar