Esiletõstetud postitus

reede, 17. mai 2024

Eelviimane päev, 16. mai 2024

Vaikselt hakkab puhkusereis otsa saama. Kaks päeva jäänud. Kui päris aus olla, siis ongi juba pisut pikaks kujunenud. Päevad on hakanud võtma ühesuguseid mõõtmeid, kalad on ka samasugused, erilisi üllatusi sekka ei kipu tulema ja eks iga asi tüütab lõpuks ära. Aga eks võtta tuleb reisist ikkagi, mis võtta annab ja nii olime täna juba kella üheksa paiku peale sättimas.

Päev oli päikeseline ja soe, kergemat tüüpi lõuna tuulega, mis õhtul keeras läände. Päris päevitamiseks mere äär ei sobinud, aga kui õhtul maha trollisime, siis jõe peal oli küll palav.

Alustasime kümne haru teises pooles, kuna merika tsooni trollides märkasime seal paari huvitavat varju, siis panime ankrusse ja piitsutasime neid. Hiljem haru alumine ots, siis tõugja kärestik, seejärel põõsaauk trollides... ja siis loogiline jätk juba mere ääres, sest kõik eeltoodud paigad ei pakkunud võttugi.

Mereäärne päev kujunes juba traditsiooniliselt erinevate püügiviiside harrastamiseks. Ka slaideri loopimise võtsime programmi tagasi. Tõsi, tõugja vobleriga jahtimist punase maja sirgel tegime vaid korra, See vobleri tühja loopimine siin ei paku sel aastal kuidagi resultaati. 

Enim toitsid püügiviisidest jigitamine ja trollimine. Jigitasime suurema osa ajast punase maja all, kus saime lisaks haugidele ka kaks tõugjat, ühe mina ja teise Ain. Tulid nad tunniajase vahega, samast tsoonist. Mõlemad kaalusid 3.45 kg ja vägisi tekkis kahtlus, et tegemist oli sama kalaga, kuna eelmise olime lahti lasknud.

Pealelõunal saime 15 min jigi actionit mere ääres, punase ja rohelise poi vahelises lõigus. Pea iga vise võtt. Osad kalad paadini, teine osa ära kukkusid. Ja siis nagu lõigatult võtt lõppes. Ei aidanud landivahetused ega ankrupaikade muutmised. Haugid oleks justkui edasi ujunud.

Trollimisel töötas täna järjekordselt eriti hästi yozuri rainbow trout, mis tõi mulle ka ühe kohadest. Teise koha toojaks oli musta pea ja kollase kehaga karikko. Kalad olid 2.0 ja 1.5 kilosed. Selle püügiviisi hiigelhetk oli maha tulles, kui Bonderi käär ärkas järsku täiega ellu. Saime selle ühekordsel läbimisel 8 haugi! Lausa ime, et paar endist päeva pole seal midagi pakkunud.

Slaiderdades saime sedapuhku vaid paar haugi. Oskasin kuidagi oma westini hõbedasest slaiderist lahti saada. Trossi lõks oli lahti tulnud ilmselt peale haugiga madistamist ja ühel hetkel oli lant kadunud.

Päev ise oli tervikuna mõnusalt aktiivne ja ilm peaaegu et imeline. Oleks tuul vaiksem olnud oleks ilmselt hirmus palav olla olnud, puhus aga just nii parajalt et liialt küpsetama ei hakanud.

Teist päeva järjest nägime, kuidas kotkas kala püüdis. Sai kellegi kätte ja üritas sellega siis lendu tõusta, samal ajal kajakatest ümber piiratud, kes kõik tahtsid saagist osa saada. Kotkas suutis mõnda aega kala tassida, siis aga uuesti vette potsatas. Lõpuks mitme ponnistuse järel sai ikka minema.

Päeva skooriks oli mul 19 haugi (suurim 5.34), 1 tõugjas, 2 koha. Ainil 10 haugi, 1 latikas (trollides selgapidi otsa jäi), 1 tõugjas.

Vesi 13.5 kraadi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar