Esiletõstetud postitus

neljapäev, 16. mai 2024

Linnapäev, 15. mai 2024

Tänaseks oli planeeritud varude täiendamise päev. See, et see juhtus järjekordsele tuulisele päevale, oli lihtsalt juhus. Puhus ikka päris kõvasti.

Tegime hommikujooksu, motoneti külastuse, toiduvarude täiendamise ja loomulikult burgeri lõunasöögi. Kella kaheks saime programmiga ühele poole ja kolisime paati üle. Teine paatkond oli selleks ajaks juba maha tulnud, et haugipuhastusvabriku liinid tööle panna.

Suundusime esmalt tõugjat luurama, seejärel juba joonelt punase maja alla. Tuul oli vastik küll, sõites pritsis pidevalt vett paati. Tänu sellele et tuulas risti jõge, polnud õnneks lainet, nii et püüda seal ikkagi kannatas, kuigi ääretult ebamugav oli olla.

Püügiprogramm koosnes seekord kolmest osast. Slaiderdamine jäi ära, kuna sellise tuulega kusagil rooääres madistada ei tundunud ahvatlev. Teised - jigitamine, trollimine, vobleriga tõugja jahtimine - kuulusid endiselt kavasse.

Esimene jigiround eriliselt ei hiilanud. Haug ja paar võttu. Järgnenud trollimine näitas aga uue soetatud karikko võimekust. Olen üldiselt pigem heledamate voblerite usku - tume vesi, paremini näha - sedapuhku valisin tumedama tooniga ja kus see alles kukkus hauge lammutama. Aini landid ei pääsenud kuidagi enam löögile.

Tõugja jahtimine eelmise aasta tsoonis ei pakkunud midagi. Järgmine jigilaine oli aga juba põnevam. Haugivõtte, äraminekuid, tagasilaskmisi (enam me ühtegi ära ei võta!). Lisaks meeldiva üllatusena, roosaka vertikaalse jiigitamise silikooni otsa, tõugjas. 3.63 kg.

Siis uuesti trollimine, mis andis Ainile 2.12 kilose koha. Muidu oli aga põhitegija endiselt uus karikko, kuni ühel hetkel tast ilma jäin. Haug oli otsas, väsitasin teda ja siis ühel hetkel... ei tea kas oli mingi täke kusagil nööril kahe silma vahele jäänud või andis sõlm järgi. Kala nii suur ka ei tundunud, et 25 cm pikkuse trossi koos landiga kurku ahmaks. Kahju. Hea lant oli, peab sellise uuesti ostma.

Kolmas jigipaus pakkus veel enam actionit. Haugid said vist aru, et õhtune võtuaeg on käes. Palju proovimisi ja äraminekuid. Ainil lisaks üks tõugjas 3.33 kilone. Seejärel jahtus aga paik maha ja peagi isegi lahkuma trollisime.

Lisaks punase maja sirgele tuli tünni lõigul kaks võttu ja Bonderi käärus üks kala. Kuidagi lahja. Õhtu lõpetamiseks kolisime nn tõugja "kärestikule", kus esimese viskega sain veel ühe tõugja (ca 2.5 kilonme, see läks vette tagasi) ja ühe 6 kilo kopikaga haugi. See tegi Aini trollimise haugile mõnekümne grammiga ära. Ilmselt ka suurim haug, peale Aini kunagise 9,5 kilose, mille käsitsi (ilma kahvata) välja võtnud olen. Tookord said näpud äestatud, seekord oli jäid nad terveks.

Õhtu lõpuks trollisime pinnalatidedega merika ala, kus loomulikult võtte ei toimunud. Tegime kõik õigesti, aga punased, need vedasid meid alt :-)

Päeva saldo 17 haugi, 2 tõugjat. Ainil 6 haugi, 1 koha, 1 tõugjas.

Vesi oli 12.5 kraadi - tundub, et sellest veesoojusest alates algas jões karikko aeg.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar