Esiletõstetud postitus

teisipäev, 13. august 2024

Lapimaa, 12.-13. august 2024

Esmaspäevane keeluaeg oli kuni kella 19-ni. Seega päeva sisustasid muud tegevused. Jooks, seeneluure (neid pole, sest vihma pole ju tulnud), uute Lasse lantide ära toomine, paadi sättimine... Ja kui keeluaeg lõppes olin kohe ka vee peal.

Väljas palav ja päikeseline ilm. Tuul olematu. Sättisin lahingusse vasakult lugedes: kuldne jässe, punane edi, lillakas poppeli, ahvena värvides (uus) jässe. Ridvad lasin sisse kohe mökki eest. Esimesena poppeli oma ja kui teist hakkasin panema, siis juba keegi nokitses poppeli kallal. Ahven.

Mõni aeg hiljem, kase tsoonis, tuli järgmine ahven otsa. Ei tea, mis kolooniast nad see aasta siia jõkke on põgenenud. Nii ei saa ju rallit sõita kui nood pidevalt segavad. Iga kord kaotan kala välja võtmisel mitukümmend meetrit head püügitsooni. Ja ega nende kahe-kolme sajaste ahvenate välja tirimine mingi püügilõbu ju ka pole - 0.38 mm tamiil, jäik kaigas, peaaegu et ei tunnegi võitlust.

Esimene tiir sai tehtud kuni männi augu lõpuni. Teine tiir tupo jõe suudmest alates ja jälle samale maale välja. Kolmas tiir juba peaaegu et hämaras, lühike ots mökkist männini. Terve selle aja peale üks ahven veel otsas käis, kuid rohkem ridvad liikuma ei hakanud. Plärtsatusi vee peal ka ei märganud, loodil sügavamates lõikudes, nii 2 meetri peal, paar varju ikka torkasid silma. Kuidagi vähevõitu.

...

Öösel tegi pisut jahedamat ilma ja veetemperatuur kukkus kraadi võrra, 18 kraadi peale, kui kella poole üheksa paiku peale sättisin. Miks nii hilja? Kell läks õhtul rootsi aja peale üle ja alles veepeal avastasin, et kell nii palju. Muidu oleks ju varemgi tõusnud.

Üks tiir, mökki alt alates. Piki vagu kuni paatide sisselaskmise kohani välja. Otsas samad landid, mis eile sai püügile seotud.

Iivika kivi juures avastasin, et parempoolse ridva tamiilil on täke sees ja nii tegin voolu servas kiire ümbersidumises, likvideerides viisteist meetrit tamiili.

Männi augus üks plärtsatus, siis kui sellest kohast juba mööda olin sõitnud. Teine elumärk tuli peale kärestikke rootsi punase sauna tsoonist. Kuulda oli, näha polnud.

Lantide vastu keegi huvi ei tundnud. Õnneks mitte ka ahvenad.

Kella kümne paiku hakkas korralikult kütma ja nii tulin kella üheteistkümnest juba maha ära. Pikkades riietes hakkas lihtsalt liialt palav. Täna ja homme lubab 24 kraadi sooja. Täna ilma tuuleta, homme lõunatuulega. Seega vesi ilmselt jahedamaks ei muutu, kuigi öösel teeb kenasti juba kümne peale kraade.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar