Esiletõstetud postitus

laupäev, 17. august 2024

Lapimaa, 16.-17. august 2024

Päeval tuulas, mis hirmus. Tegi korraliku laine peale. Vahepeal paar piiska poetas, aga üldiselt oli lihtsalt pilves ja sompus ilm.

Pealelõunal tegin kahetunnise tiiru. Kaugele ei jõudnud, mökkist kuni haabadeni. Sisuliselt ankrus seismine ja vahepeal aerudega allavoolu paadi trügimine. Natukene nagu igav, kui ise suurt midagi tegema ei pea, passi lihtsalt ridva otsi, et millal nood vajuda suvatsevad. Ei vajunud.

Tulin siis hilisele lõunasöögile ära, kui peagi saabus ülenaaber ja raporteeris kuue kilosest emalõhest. Lisaks teine kala oli otsas olnud ja ära pääsenud. Tormasin siis ka kohe peale, Tupo jõe suudmesse ja tulin sealt alla. Minu sabas peagi Juho ka veel.

Läksin seekord Tarvi augu kaudu, kuid suutsin sinna sõites vasakpoolsed landid segi ajada. Nii tulin  ruttu samasse kaldasse, sättisin varustuse uuesti korda ja lükkasin paadi  veele tagasi. Sain augu lõpu osa ikka ära proovitud, enne kui madaliku eest uuesti ridvad välja kerisin ja teisele poole madalat suundusin.

Vahepeal oli Tamur helistanud ja andnud teada, et tunni pärast on kohal, seega lõpetasingi püügipäeva üsna varakult ära.

Maha tulles rääkis Juho, kes mu taga sõudis, et üks lõhe oli otsas olnud ja plehku pääsenud.

...

Laupäeva hommikune trett algas alles kella üheksast. Lubas päevaks ilusat päikeselist ilma koos olematu tuulega. Sooja max 20 kraadi. Öösel oli üsna jahe ja veetemperatuur langes 18 kraadini. Mõnus püügiilm.
Esimese pool tiiru tegin maja alt männini ja teise tupo jõe suudmest haabadeni. Teine tiir lõppes ootamatult vara ära. Olin just madal piiril kala silmanud ja üritasin teda kõvasti aerutades võtma sundida. Tulemuseks oli see, et ühel hetkel oli vasakpoolne lant kinni mis kinni.

Kargasin mootori peale. Hääled sisse. Päästmise käigus aga pudistasin aeru üle parda ja kuigi landid sai päästetud ning käisin ka aeru tulutult otsimas, siis ühe aeruga ikka edasi ei püüa ja nii tulin maha ära.

Endiselt nullirindel. Või siis lausa -1 kui aeru kaotus tulemusse arvestada :-)




1 kommentaar: