Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 4. november 2013

Lääne Soomes, 04. november 2013

Haaras jigi otse randist, peale viset langemise pealt. Pauk oli selline, et seljast käis elekter läbi. Ja jäi liikumatult paigale. Andis aga venitada, enne kui paadini jõudis. Mehis haaras kahva ja kukkus sellega kala taguma, et jumala eest paati ei tuleks. Lõpuks soostus tõstma. Huhh, oli see vast loom. Otsisin kaalu välja, täpselt 8,85 kilo (*tervitused Meelisele:-). Hakkasime pilte tegema ja siis korraga äratuskell. Mehis kurat oli kella, nagu eile, poole seitsmeks helisema pannud...


Keerasin teise külje, et veel tunnike võtta. Kaheksa paiku ronisin alumisele korrusele, väljas ikka sadas. Neli kohvi hiljem sadu lõppes ja venitasime ennast paati. Öisest vihmast oli vesi kohvipruun. Voolu polnud. Alustasime "kümne märgi" alt, sealt edasi haru teise otsa. Teisest otsast neoonkollase peale neljakümnene kohaklunn tagumas. Lasin tagasi. Järgmisel viskel jälle toks, aga otsa ei jäänud. Ja sellega oli meie päev sisuliselt läbi. Rohkem võtte ei saanud me kumbki.

Kammisime korralikult läbi "põõsaaluse", "tünni" kõrvalt, "ilusa maja" alt, uuesti "kümne märgi" haru alumise otsa, "pudeli" alt, "diivani" august, uuesti "kümne märk", siis "saare" tagune ja uuesti "kümne märgi" haru alumine ots. Ehk siis tiirutatud sai mitte vähe. Värve katsetatud servast serva, aga kalale miski ei meeldinud. Paar kilti trollimist ka veel sekka. Mnjah, kala vist valmistub tormi tulekuks, mida homseks lubatakse.




Päeva tippsündmuseks oli üle jõe ujuvate kitsede nägemine. Kolm kitse ujusid "tünni" juures üle jõe. Ei lasknud ennast häirida ka sellest, kui lähedale filmima ronisime.

Homme sajab. Saab näha, kas kohade neljandale paastupäevale tuleb veel lisa.

PS! Täna arutasime pikalt Mehisega, et miks kala risti ranti visates viimastel päevadel on löönud, aga pikki ranti mitte. Ja miks on sellisel juhul võtud otsa vajumised mitte löögid. Mulje jääb nagu tuleks kala madalast kaasa.
Me seda pähklit läbi ei närinud - kui keegi oskab meid aidata, siis kommentaarid on igati teretulnud...


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar