Esiletõstetud postitus

teisipäev, 5. november 2013

Tormivangis, Lääne Soomes, 05. november 2013

Ilmateade lubas vihma, terve päeva. Otsustasime, et läheme hommikul peale ja oleme kaua kestame. Ilm täiesti põrgulik, vett taevast ja tuul lisaks. Õnneks vähemalt tuul edelast, et enamasti kannatas püüda selg vastu tuult.

Peale jõudsime poole kümne paiku ja kauaks me ei jäänud. Paari tunniga olime läbi vettinud. Öeldakse küll, et pole halba ilma vaid vale riietus ... aga ma pole tänase põhjal nii kindel selles:-)
J
Kammisime natukene ilusa maja sirget ja seejärel "kümne märgi" haru alumist otsa. Suures jões vesi mega kõrge ja sogane, justkui piimaga kohvi millele lisatud hulke lehti ja risu. Väiksemas harus natukene selgem, vähemalt risu ei olnud. Kala selgelt putku pannud, paar kerget toksu saime, aga mitte võttu.

Viimaste päevade jooksul on landikastist ikka suur osa erinevaid värve välja otsitud ning tagantjärgi saab konstanteerida, et kõrval oleval pildil tegijat värvi sedapuhku pole veel olnud.


Proovisime veel ka saare tagant, enne kui lõunast maha tulime. Päev kiire ja korralik ning kell kolm juba sauna.

Kohalik soomlane, kes siin võrku paneb, käis vahepeal meile oma võrgukaladega eputamas - kolme poolene koha, teine paarikilone ja samasuur made veel sinnaotsa. Õhtueel veel teisest võrgust viiekilose olla võtnud. Tema võrgud suurest jõest eemal, väikeste harude peale. Ehk tundub, et kala liigub kohvisest veest eemale.

Homseks lubab tormi lõppu, näeb mis kala sest arvab.

Ja nüüd kadus elekter, kõik on pime, 3G pulk ja läpakas veel töötavad, aga kauaks...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar