Esiletõstetud postitus

teisipäev, 13. juuli 2021

Teine tüdimus, 12. juuli 2021

Tegin jälle pooliku päeva. Jooks, pood, lõuna väljas ja siis alles veele. Nii kella kolme paiku lahkusin silla juurest. 

Päike küttis juba hommikust saati ja selleks ajaks oli temperatuur 28 kraadini roninud. Kõik pilveräbalad olid ka taevast ära pühitud. Veetemperatuur kerkib sammhaaval, suures jões 25.5 kraadi.

Võtsin joonelt peaaegu et sügavani välja. Tünni sirgel oli aga läänetuul tekitanud korraliku laine ja nii lasin landi paadile sabasse natuke varem, juba rohelise poi järel. Seal on umbes 6 meetrit vett, mis kohe saja meetri pärast 7 meetri peale läheb ja nii ei hakanud ma Jesset selleks lühikeseks maaks sisse panema vaid lasin kohe Noeby vette. Selle eile toiminud mudeli. Panin küll landi paadile üsna lähedale aga nii kui vobler töösügavusele jõudis, nii ta ka matsti põhjas kinni oli. Lahti teda ei saanudki, hoolimata pikast jändamisest. Seis hoobilt miinus üks :(

Trollisin sügava läbi, nii ühte kui ka teistpidi ja pidin konstanteerima fakti, et loodi pealt ei lugenud välja ühtegi suure kala kaart. Null. Fakti uskumata tegin teise tiiru veel. Siis jigitasin kahes kohas ja kolmaski tiir otsa - ikka ei ühtegi pilti loodil. Loomulikult ka ei ühtegi võttu. Mis on juhtunud? Kus kala on? Aga selle eest oli parmud oma parimas aktiivsuses kohal.

Egas midagi võtsin suuna merele. Pikk sirge, punase maja sirge, punase maja ahvena tsoon. Null võttu. Alles kahe poi vahelisel alal vastuvoolu tulles tegid uimelised suu lahti. Siis juba korralikult. Mudilaste poolt. Mis neil kohapoegadel küll pähe lõi, aga kui kahe tiiruga kuus kohapoega käest läbi käis, siis kaua enam ei viitsi. Jätsin lasteaia maha ja suundusin vaikselt sügava poole tagasi. Mõtlesin, et parem nullitada suure kala juures, kui lanti sisse-välja kerida mudilaste seltsis.

Tagasitee pakkus sama, mis punase maja sirge. Väikesed kohad olid aktiivsed. Kohale lisandus kampa veel haug, samuti punnid. Suuri aga...

Kella seitsme paiku ilmusid välja kohalikud püüdjad. Kalatükkidega tonkatama. Kaks tundi hiljem kõik ka lahkusid. Ma trollisin ja jigitasin sügava peal kella kümneni välja ja tulin siis ka pettunult tulema. Kogu selle aja peale ei näinudki ühtegi suure kala pilti kajaloodilt rääkimata võtust.

Oli üks väga igav püügikord. Õhtul uurisin praamipileteid - kui sedasi jääbki, siis hakkab selleks korraks aitama ka, seda enam et koos Bonderi kolmapäevase tulekuga, lausa 31 kraadi sooja lubab. Seda iseenda praadimist on tehtud ka juba piisavalt.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar