Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 7. juuli 2021

Totaalne äike, 06. juuli 2021

Hommikul harjutasin jälle magamist. Seekord vedasin juba kella üheksani välja. Ütle veel, et harjutamine ei aita... Lisaks toimetasin majapidamise töödega nii kaua, et alles kella üheteistkümne paiku paati suundusin. Ega kiiret ei olnud ka, pealelõunaks lubas päikese pilve taha peita ja kuna mul on sellest palavusest juba enam kui küll, siis hetkel pigem pilves ja vihmaga oleks,, kui et parmude käes edasi praeks.

Esimene peatus oli söötmise kohas ja kui sealt edasi hakkasin kihutama, lendas kajaloodi andur pardast lahti. Kinnituse kruvid olid lahkunud tegevuspaigast. Kuna ilma loodita minna ei tahtnud, siis läksin koju tagasi remontima.

Tagasi läksin kella ühe paiku ja otse põõsa auku. Trollisin selle esmalt läbi ja siis keskendusin jigitamisele. See, et eile ühtegi jigi võttu ei saanud käis närvidele ja olukord vajas parandamist. Alustasin sügava august ja sain kolmanda viskega augu lõpus olevalt tõusult võtu ja ka koha kasti. Oli teine napilt üle mõõdu. Liimile läks Relaxi mustema versiooni peale.

Jätkasin samas, siis kopra augus ja ka selle teisel kaldal. Võtte ei kippunud tulema ja trollisin veel korra sügava läbi. Ikka ei miskit. Tundus, et siin midagi ei toimu ja otsustasin mere suunas liikuma hakata.

Sain trollides punase maja sirgeni välja, kui merel omaette tiksunud äikesepilv otsustas minu suunda liikuma hakata. Paras pikse raksatus paari kildi kaugusele sundis püügi katkestama. Ruttu ritv sisse ja minut hiljem oli paadil juba 35 kilti tunnis sees ning põgenesin põõsa augu poole tagasi. Tundus, et pilv sinna ei ulatu ja nii ka läks.

Sain kohale, kui teiselt poolt pilv ootamatult minu suunas liikuma hakkas. Loomulikult korralikult müristades. Sellest enam pääsu polnud - ühel pool üks, teisel pool teine äiksepilv. Nii ei jäänudki muud üle, kui võtta see pakutav vastu. Parkisin paadi roogu ja kannatasin selle raju ära. Polnud teine mitte väike ja ka mitte lühile. Püügile tagasi sain alles kella 5 paiku. Nii ei teagi, et kas tavaline happy hour, kella 4 ja 5 vahel, täna ka toimis.

Pilved kandusid vaikselt eemale ja kolisin trollima. Tiir tehtud, ei miskit. Isegi korralikke kaari ei suutnud loodi pealt lugeda enne kui sügava august üle olin ja selle allavoolu olevas madalas (5 meetri peal) kahte varju märkasin. Kolmekümnemeetriste vahedega. Parkisin ennast nii, et mõlemat saaks loopida. 35 grammine tinapea otsa, sest vahepeal oli mega vool tekitatud, ja sain esimese heite peale KP Baitsi otsa kala taha. Aga ainult korraks. Ära kukkus. Koll ei tundunud olevat. Võtt ise oli ka selline "õhu ahmimine", mis viitas pigem haugile.

Proovisin pikalt samas ankrus, erinevate värvidega. Mingi hetk veel keegi kergelt korraks proovis, kuid ära võtma teda ei saanudki.

Uuesti trollima minek lõppes kümne minuti pärast. Aeg oli järgmine äikesepilv vastu võtta. Tõmbasin paadi põõsa augus pilliroogu ja järgmise kastmise.

Pilv läinud - uus katse. Madala pealt korraks üks koha otsas oli, siis üks haug. Veel teise tiiruga haug, kuid sügava pealt ei midagi. Mingi hetk põõsa august üleval pool trollide üle pika aja korraliku varju loodilt nägin ja parkisin ennast samale joonele, pisut ülesvoolu. Esimese viskega sain korraliku paugu, kala otsa ei jäänud. Järgmised kümme viske jooksul ei toimunud mitte kui midagit. Kuna samal ajal hakkas saabuma juba järgmine äikesepilv, siis otsustasin, et aitab sellest pilliroos passimisest ja kihutasin minema.

Koduteel tegin tunnikeseks peatuse sisse söödetud püügipaigas ja võtsin ketti särg-nurgu-väikest latikat. Suuremat kala alla ei tulnudki. Lõpuks jäin oma lollusest ujukist ka veel ilma ning tõmbasin päevale joone alla. Oli teine suhteliselt nutune - vaid kaks haugi ja üks koha - ning metsikult äikeset. Ükski riidelapp paadis kuivaks ei jäänud.

2 kommentaari:

  1. Huvitaks väga pikem jutt sellest, kuidas on võimalik paadist püüdes ujukist ilma jääda

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on lihtne. Jõhv katkes, kork jäi hulpima, kala tuli haaras sööda ja uputas korgi. Lagedale ei tulnudki. Kupulehti tuhandetes, krt teab millise alla ta ennast peitis. Mõned rebisin välja, aga rohkem ei viitsinud. See on see hiina 3 grammine kork :-)

      Kustuta