Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 12. juuli 2021

Hommikune pettumus, 11. juuli 2021

Tänaseks lubas vaid 23 kraadi sooja. Kahjuks ajutiselt, kohe uuesti kuumaks lubab minna.
Olukord nõudis kasutamist, seda enam et hommikupoolik oli üsnagi pilvine. Päeva edenedes pilvkate hõrenes ja pealelõunal oli neid juba väga vähe.

Peale sain poole üheteistkümne paiku. Proovisin teepeal merika lõiku ja seejärel ronisin juba sügaviku peale. Kohalikke polnud, kogu maa oli minu päralt.

Tükk aega kratsisin kukalt, et mida otsa panna ja lõpuks otsustasin panna Noeby forelli moodi vobleri. Too polnud veel uutest lantidest võttu saanud ja andsin talle võimaluse raha tagasi "toota". Sain landi vette, ridva hoidjasse ja vobleri vaevu õigele sügavusele, kui ritv vajus. Ja korralikult, kärts kärts kärts andis sidur järgi. Sain ridva kenasti hoidjast kätte, mootoril käigu välja ja asusin väsitama. Raudpolt koha ja mitte väike, tuli vaid põhja pidi, ei mingeid sööste nagu peab... ja... siis kukkus ära. Täiega vanduma võttis, see oli see kala mida olin oodanud ning miks ma selle sügava peal nii palju passin ja nüüd siis niimoodi. Võtt vajutas pitseri kogu päevale, mis tagantjärgi polnudki üldse nii paha, aga ikkagi mõru maik jäi...

Trollisin edasi esialgu suhteliselt edutult, kuid kui paadi otsa ümber keerasin hakkas vihma sadama. See ajas koha vist pöördesse. Sain veerand tunniga neli võttu. Esimese realiseerisin ära, 1.2 kilone. Teine vast natuke saadud kalast suurem pudises ära. Kolmas oli punn ja läks tagasi. Neljas kukkus kohe ära, nii et aru ei saanudki, kui suur oli. Ja nii kui vihm lõppes, sai otsa ka action.

Painama jäi see, et miks niipalju võtte realiseerimata jäi. Noebyl on kolm kolmikut, uued teravad. Võiks ju haakuda? Liiga palju konkse? Imelik, Rapala ja Jesse variantidega seda probleemi naljalt ei esine.

Teine koht, mis Noeby lantides minus segadust tekitab on see, et pisut kiiremal käigul nad mingi hetk järsku pinda kerkivad. Alguses kahtlustasin, et äkki konksud kuidagi risti lähevad. Kolm konksu on ju kole palju ka. Võtsin siis keskmise ära, kuid olukord ei paranenud. Ei saanudki aru, et kas mingi praht ette jääb ja siis kerkib lant üles (samas välja kerides kunagi mingist sodi otsas polnud) või ei sobi talle kiirem rütm.

Edasi kujunes päev mõnes mõttes üllatavaks. Kuna edelatuul keris ennast üsna tugevaks, siis mere äärde ei hakanud trügima ja jäin terveks päevaks ühte rajooni. Minule üllatuseks hakkas ühel hetkel sügavast haugi tulema. Ma ei tea, kas nad enne ka seal olid või saabusid kusagilt, kuid tegevust nad pakkusid. Sort oli ka suurem kui tavaliselt, suurim küündis juba üle nelja kilo. Kahjuks muidugi trollides, sest tuule tõttu oli ankrusse jäämine omaette kunst. Proovisin seda siiski paar korda tunnis, kuid vaid üks kohapunn õnnestus jigiga võtma meelitada. Trollides selliseid kohapunne tilkus päeva jooksul mitmeid.

Oli nagu üsna võttev päev, aga kaasa võtta (peale selle ühe) nagu midagi polnud. Päeva tegija oligi see sama esimesena otsa pandud lant - nii kui too vette sai, nii midagi toimus. Teised olid suhteliselt hambutud.

Lood oli täna ka üsna elav, aga õhtupoole hakkasid kaared ära kaduma. Ka latikas on platsis - sain paar korda nööri limaseks ja ka lood näitab imelikke pudrumägesid. Aga mis pikk asi see seal põhjas on? Pilt sai tavalise trollimise pealt tehtud. Tavalistest suurtest kaartest oli see oma kaks korda pikem.

Ja nüüd vutt!

PS! Täna avati majast 200 meetri kaugusel olev jõeäärne restoran. Peaks kunagi sinna sööma minema.

2 kommentaari:

  1. Trolli trolliti trollimisel trolli järel.
    (Norra)trolli trolliti(külvati netimustust) trollimisel(Rain jõel) trolli(nr 5 käis mustamäelt kaubamaja juurde) järel. Kas söögikoht on golfiväljakute juures?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meie sirge peal, keskel. Täna oli see jälle inimtühi. Kummaline.

      Kustuta