Esiletõstetud postitus

pühapäev, 14. august 2022

Lappis, 13.-14.08.2022

Laupäev tegi imelist ilma. Hommikul väga külma, kella seitsme paiku peale minnes näitas õhutemperatuuri vaid 2.5 kraadi, mis viis ööga veetemperatuuri 15 kraadi peale. Hiljem tegi parajalt sooja, päikest ja parajat lõunakaare tuult, mis sõudmiseks oli väga sobiv.

Sisuliselt lasin päev läbi ringi. Käisin mitmeid kordi tuttavaid trasse läbi. Võtsin loodimise eesmärgil isegi mökkist ülesvoolu oleva soome ranna läbi. Kompasin kolm korda Tarvi auku.  Peksin vett vahtu oma kivide juures. Ja ilmselt polnud palju kohti mis puutumata minust jäid.

Võtuga aga... päeva ainukese võtu sain ennelõunal rootsi poolelt soome poole üle vedades. Vahetult enne kõige madalamat lõiku pandi pauk punasele jässele. Kärr ja kala kenasti taga, aga kuidagi kentsakas käitumine. Jooksu ei teinud, hüppeid ka mitte. Ridvaga sikutades aga lähemale ka ei tulnud. Tõmbasin paadi randa ära, et lähemalt uurida.

Pika venitamise peale õnnestus nii kilone tittilohi kaldale tõsta. Oli teine ennast niimoodi otsa sättinud, et tamiil oli lõpusekaare tagant läbi ja kala tuli seetõttu risti vedades. Saatsin ta tagasi kasvama...

Ülejäänud päev kuulus aeruspordile :-)

Ülenaabrite üks paat sai 5 kilose ja teine 10 kilose. See viimane juhtus täpselt minu ees sõites, kaskede all, nii et sain tasuta showd nautida.

Veetemperatuur kerkis õhtuks 16 peale tagasi. Vesi langeb vaikselt. Eile tuli esimene saare kivi veepinnale nähtavale.

...

Pühapäev läks samasuguse sisutu hooga otsa. Lõhel on suu lukus mis lukus. Ei võtu poega ka mitte... Juhol sama teema. Ja ühtegi hüpet ka täna ei näinud. Samas loodi peale ilusaid kaaresid ikka aegajalt joonistati, nii et kala justkui oleks olemas.

Nüüd 24 h kalapüügi puhkust ja siis teine nädal. Ilm kisub soojemaks ja olukord vaevalt et järsult paraneb.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar