Esiletõstetud postitus

teisipäev, 16. august 2022

Lappis 15.-16. august 2022

Teine nädal algas sooja ja päikesega, mis õhtu poole aina rohkem pilvisemaks muutus ja paar sagarat vihmagi üles leidis. Nüüd lubabki sooja, mis teeb peagi veetemperatuurile kindlasti paar pügalat juurde. Vesi langes nädala jooksul ca 40 cm ja on sõudmiseks väga heal tasemel. Kui vaid külmem oleks...

Õhtu tegin pika püügi. Käisin oma kivide tsooni kammimas ja sain seal madala pealt kahese löögi. Punase edi otsa (huvitaval kombel on see lant see aasta olnud nulli peal). Kuna paadi kiirus oli sel hetkel olematu, siis otsavõtjat aerutada ei õnnestunud. Huvitav, et ta just madala peal oli. Minu kivide ees aga endiselt midagi ei toimu. Ainukest lõhe hüpet nägin noorte kaskede rajoonis.

Leotasin uut joonase lanti. Too osutus harjusemagnetiks. Õhtu jooksul käis kolm kala paadini ära. Sort aga selline, mida kotti ei pane.

Tarvi tuli esmaspäev, Tamur tuleb päev hiljem. Nii, et eestlaste kontsentratsioon jõel kavab hüppeliselt.

Juho sai 5.5 kilose. Mari rändas sügavkülma, sest värsket kraami ei jaksa enam hävitada.

...

Hommikul olin eriti virk. Kell kuus üles ja poole seitsmest juba peal. Tegin samuti pika tiiru. Rootsi saare taga mingi imeliku siduri kraaksatuse sain. Vahtisin sel hetkel hoopis teises suunas ja nii midagi kindlat ei tea arvata. Pigem oli kivi.

Maha tulles said rootsi ranna ääres, Tarvi augul, ühed soomlased kala otsa. Ilmselt ka kätte, olin piisavalt kaugel, et väljavõtmist ei näinud. Nii et mõned siiski saavad.

Vesi hetkel veel 16 kraadi ümber.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar