Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 10. august 2022

Tühjad pihud, 09.-10. august 2022

Teisipäeva pealelõuna ja kolmapäeva hommikul sai aerudega kõvasti antud. Sõudsin läbi kõik kunagi kala toonud paigad ja ka need kus ma pole võttugi saanud. Proovisin oma kive mitu korda, tupo jõe auku, sauna alust, rootsi saare tagust, kärestikke. Isegi Tarvi ala käisin piilumas...  Aerutatud sai nii kõvas tempos kui vaikselt kulgedes. Õhtuks olin läbi kui läti raha. Huvitaval kombel arvas spordikell, et kogu selle jahmerdamise peale sai kulutatud vaid 2600 kcal.

Suure ponnistamise tulemusena toimus ainukene võtt eile pealelõuna esimesel tretil. Rootsi suure kivi tagant kargas kena kala punase edi otsa. Tegi paar tõmmet, keeras kere pinda - kümme pluss kilone oli see kindlasti - ja sülitas mulle landi tagasi. Täitsa tigedaks ajas. Milline häbemata ülbe käitumine.

Lantide virvarr on ka juba läbi mängitud, nüüd tuleb vaid kannatlikult edasi aerutada. Äkki kunagi ikka trehvab peale.

Juho, kes eelmisest reedest saadik samuti nulli peal istus, sai täna päeval omast august lõpuks kala kätte. Seejuures oli enne tal seal keegi suurem ka ära läinud. Ja ka ülenaabrid said eile kena üheksase lõhemamma. Lillikalju juurest. Nii et marja tagavarad kasvavad, enda saak aga puudub.

Loodi kasutamisel olen mõned uued ja põnevad sügavamad augud leidnud. Tõsi, võtte pole need kohad pakkunud. Näiteks paatide sisselaskmise juures on lisaks kaldaalusele kolme meetrisele augule, pisut eemal veel kena paarimeetrine sügavik. Vanad teada tuntud kohad on saanud selgemad piirid ja ka arusaama kui palju mõnes kohas ikka vett all on. Pumbaaugus on ca 3.5 meetrine vagu, katsu sa väikeste lantidega seal poole vee peale jõuda.

Veetase on ca 15 cm kukkunud. Paadisadama kivi leidis veepiiri. Saare peale saab juba paadiga kinni sõita, kuiva jalaga kõndimiseni on veel aega. Veetemperatuur endiselt kõrge, 16 kraadi.

PS! Peaks vist blogi nime ära muutma - "kalata blogiks" :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar