Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 27. mai 2019

Tagasi Soomes, 27. mai 2019

Ja algabki SKP viimane nädal. Hommikul päris esimesele praamile pileteid ei võtnud - need olid lihtsalt nii kirved, et tundus mõistlikum kolm tundi hilisemaga minna. Nii jõudsingi alles kella neljaks mökki. Jõudsin Motonetist ka veel läbi põigata ning oma KP baitsi tagavarasid täiendada.

Vahepealse aja jooksul oli kõvasti vihma tulnud. Küna millega mökki sõidame oli päris korralikult vett täis. Minu paadist oli Bonder suurema vee ära visanud (aitäh!) ja nii sain tunniga asjad korda ning vee peale.

Väljas kena päike, tõsi sooja vaid 16 kraadi ringis. Õnneks tuul üsna nõrk, kuid piisav, et teha nii palju lainet, et ma põõsa auguni pressima ei hakanudki. Vool ka selline, et ega seal midagi teha poleks olnud...

Võtsin nõuks ilusa maja sirge, Bonderi kääru ning järgmise sirge algusele korralikult tähelepanu pöörata. Suurema osa ajast jigitades erinevates ankrupaikades ja kui sellest kopp ette sai siis trollisin.

Tundus, et suurem osa haugist on tindi kannul merre ära laskunud. Kajakaid polnud ja ka lood näitas vaid üksikuid suuremaid kalu. Eelmise korraga oli ekraani pilt ikka hõredamaks läinud.

Jigitades üks haug, trollides viis haugi. Suurim vast nelja kilo ringis. Lisaks trollides kaks kohapunni, üks 45 cm ja teine 44 cm. Korra ka keegi suurem otsas oli, kuid ära kukkus. Käitumise järgi oleks pakkunud, et koha... Kella kümnest tulin maha ära.

Veetemperatuur oli suures jões 14.5 kraadi. Onni all aga peaaegu 18 kraadi. Vool jões päris metsik ja sodi ujub üsna palju.

...

Bonder ja co saabusid paar päeva varem ja lammutasid hauge. Bonderil nüüd ka uus isiklik haugi tippmark, 8.4 kg koll. Saadud ikka omanimelise käärust, selle alumisest otsast... Kohaga eriti kiita pole. Mereäär pidi väikest haugi täis olema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar