Esiletõstetud postitus

reede, 21. juuli 2017

Vesi tõuseb, tõuseb, tõuseb ... 20. juuli 2017

Madalrõhkond on küll üle liikunud, kuid veetõus jätkub. Veel viisteist sentimeetrit juurde. Paadi nina ulatub juba leppadeni - vahepeal oli tegu, et viiemeetrise nööriga esimese lepa külge paati siduda. Need paadid, mis on pikemaks perioodiks kaldale tõmmatud ja paistsid alguses kohatult kõrgele mäkke sikutatud olevat, on vaikselt veepiirini jõudmas.
Terve päeva lubas korralikku põhjatuult ja nii sai esimene tiir alles õhtule planeeritud.

Päeval vallutasime Yllase mäge. Hiljem poes kolades tegin investeeringu oma tagumikule - soetasin paati istumise alla pehme padja:-)

Kell seitse jõe äärde, plaaniga asju katsetada. Parempoolsele kaikale sidusin Tullimies landi, mille veel mõned päevad tagasi landikarbi põhja ära toppisin. Ja kirakka landile otsustasin pool meetrit ettepoole 6 grammise tina oliivi panna. Kaldal paistis asi toimivat - lant läks sügavamale ja justkui mängis ka.

Esimene tiir Soome kalda alt, et tuule eest peidus olla. Peale Iivika kivi tegin esimese lantide ülevaatuse. Plekk puhas, kaks lanti rohused ja tinaga varustatud lant täiesti sassis. Mingi valemiga oli konks tina taha kinni suutnud haakida... Tegin vaiksemas kohas kiire remondi ja amputeerisin selle tina liinilt ära.

Kulgesin piki Soome kalda äärt ja enne teist kärestikku olevat paati hakkasin vaikselt keskvee poole liikuma. Samal liinil, kus esimese selle reisi kala sain. Ja korraga punase edi ritv pani korraliku "plönni". Justkui keegi oleks jõuga pesapalli kurikaga landi pihta virutanud, ritv selle peale hooga alla põrutas ja koheselt tagasi põrganud. Otsa ei jäänud midagi. Lõhe sabaga lõi?
Teise tiiru võtsin Rootsi saare juurest. Tegin väikesed vahetused - kirakka asendasin triibulise ediga ja saksa edi omakorda oranži wäyläga. Pleki otsustasin jätta, kuna kordagi põhja ei jäänud ja midagi hullu ei juhtunud, otsustasin veel mänguaega anda.

Rootsi saare esine ja tagune, suure männi juurest risti üle jõe. Uuesti samale liinile, kus võtt oli toimunud. Ja korraga nelikümmend meetrit otse ees kena selg veest välja tõusis ja aeglaselt lainesse tagasi vajus. Ilus kala, julgelt üle kümnene. Võtsin sentimeeter haaval liini kuni lõheni ... ja seal edasi ka. Midagi ei toimunud. Uuesti ridvad kokku ja järgmisele katsele.

Seekord võtsin ainult mõnisada meetrit ülespoole ja tulin jälle otse alla. Nüüd ei näinud ei kala, ega ka võttu. Võtsin veel kärestike kõrval olevad augud ka läbi  ja kell pool üksteist tulin maha - saun ootas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar