Esiletõstetud postitus

reede, 19. mai 2023

Vahepäev, 18. mai 2023

Täna siis jõudis lubatud läänetuul kohale. Ikka selline korralik 10-15 m/s. Sellega oli jõe suudme püük ühelpool, sest sellise tuule poolt tekitava lainega minu künal sinna asja pole. Nii molutasingi lõunani ja siis tegin trollimisetiiru kümne haru peal linnani ja sealt tagasi kuni suure jõeni. Enne suurt jõge veel jigitasin ka tsipake. Sain lausa kolm võttu. Üks haug paadini, teine vist oli koha, kolmas otsa ei jäänud.

Suurel jõel oli metsik laine, jänes peal. Keerasin sealt linnapoole, sest nii kannatas vähemalt allatuult ja lainet sõita ning trollisin selle sirge ja ka järgmise läbi. Esimene, ilusa maja sirge, üllatas lausa kuue võtuga. Kolm haugi paati ja üks 48 cm koha ka. Kõik pruunika jessega. Diivani augu sirge see eest pakkus vastupidise üllatuse - igavus ruudus. Lood tühi, null võttu...

Kell kuus tulin juba maha ära. 7 haugi, 1 koha. Hea on see, et jões hakkas kala ka liikuma, kuigi tänane sort oli kehvem kui merel. Suurim haug vast kolmene, enamus kalad 1-2 kilo vahel. Vähemalt on mingigi alternatiiv merele tekkimas, sest see ühes tsoonis püüdmine on juba tüütuks muutunud. Ja lisaks on hea, et tundub, et ka koha on sööma hakkamas.

...

Õhtul võtsin aiatooli ja istusin oma silla peal 4 meetrise lihtkäsiõngega tunnikese. Kaks saiaviilakat sissesöötmiseks ja läks andmiseks. Latikad, särjed, roosärjed, ahvenad. Kolm latikat väga ilusad olid, kaks neist jooksu said, ühe välja meelitasin. 1.75 kg. Aasta tagasi sain sama silla pealt samade vahenditega 1.7 kilose, nüüd siis 50 gr suurem. Jube kihvt oli väsitada sellise lühikese ridvaga.

Homsest püük koos Urmasega. Siis ilm jälle merele lubab ja läheme haugile...

PS! Latikas koeb, mis mühiseb. Vesi suures jões 13.5 kraadi, meie harus natsa rohkem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar