Esiletõstetud postitus

teisipäev, 16. mai 2023

Vihmapäev 1, 16. mai 2023

Hommikukohvi juues ja ilmateadet vaadates plahvatas järsku, et kui ma täna enne vihma jooksma ei lähe, siis on mõned päevad see tegevus võimatu. Maja taga olev põld on jube savine ja vihmaga muutub see parajaks liuväljaks ja seal jooksmine tähendab ilmselt külje maha panemist. Seega tossud välja ja jooksma. Ja alles peale seda vee peale.

Nii ma mere äärde jõudsin kusagil kaheteistkümne paiku, kui Bonder juba kodupoole sättis. Olla hommikul hästi närinud. Võtsin siis ka enne vihma tulekut pooleteise tunni jooksul, mis võtta andis. Roheline relax rehabiliteeris ennast peale paaripäevast olematut toimimist. Kolme värviga vist saingi täna võtte - roheline relax, kp paitsi must-hõbedane ja sinakas mingi väike silikoon. Teised landid võtsid täna vaba päeva.

Kella poole kahe paiku hakkas tilkuma ja kahjuks haugi pärast polnud ma nõus vihmaga püüdma jääma. Trollisin lühikese jupikese ja siis tulin tulema.

Kokku seitse haugi. Kuus neist jigiga. Suurim vaevu nelja kilone. Bonder and co paatkond sai ühe seitsme kilose. Saakide järgi tundus, et hommiku oli ikka korralikult võtnud.

...

Päeval linnatuur. Landipood ka ikka. Seejärel, kui õhtu poole sadu uduvihmaks muutus, tegin kahetunnise tiiru saare taha. Jälle sai hunnik usse pudinatele sisse söödetud. Latikas aga ... vaid üks alla kilone eksis ära. Sättis ennast võtmisega mingi oksahunniku sisse, tükk aega pidin teda sealt välja meelitama. Ahven oli täna kuidagi väga leilis. Niisk jookseb mühinal. Üks mutantnurg (huvi pärast ära kaalusin, 455 gr) eksis ka konksu otsa ja lahkudes lõpetuseks jigiga kontrollviset tehes ajasin ühe kilose haugi ka veel närvi.

Pärast püüki loodiga koha veel üle vaatasin - no ei paista seal seda latikat.

Homme ka vihma lubab. Peaks tubase päeva tegema. Tugeva tuule lubab pealelõunal läände keerata. Vihm, tuul ja metsik laine ...jääb vist ära!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar