Esiletõstetud postitus

laupäev, 13. mai 2023

Üksi mökkis, 13. mai 2023

Täna lahkusid teised koju. Ma jäin üksi. Seltsi peaks mulle tulema järgmisel neljapäeval, kui Urmas mõneks päevaks hauge kiusama saabub. Kuna suurem püügituhin on ka möödas, siis saab vee peale ilmselt harvemini ja vete soojenedes hakkan ilmselt jõe peal rohkem ringi luusima. Jäähokit vaja ka telekast vaadata.

Hommikupoolikul käisime veel neljakesi mere ääres. Kontrollpeatus säinakohas andis võtu, aga mitte kala. Rohkem pause ei teinud, sest üks külmakast vajas veel haugidega täitmist ja nii olime peagi punase maja all.

Nädala sees oli jõel liiklus üsna olematu, täna aga olid vist kõik oma paadid vette ajanud ja liiklus jõel väga tihe. Meie tsooni tuli vähemalt viis soomlaste paati püüdma. Enamus peksis slaideritega rohu äärt ja see meid ei seganud. Võtsime oma traditsioonilise lõigu ette.

Tuul oli täna üsna väike. Alguses puhus edelast ja päike küttis ilma nii soojaks, et peagi t-särkide väel olime. Kella 11 paiku aga käänas tuule läände, tõi mere pealt külma õhu kohale ja peagi olime kõik vammused selga tagasi tõmmanud. Hoolimata sellest et õues oli 20+ soojakraadi.

Haugi võtt oli üsna sarnane eilsega. Tilkus siit ja sealt. Korralikult käivitumast keeldus ja ei aidanud ka värvivahetused. Uues ankrus sai enamasti ühe võtu ja ei enamat. Võtud ise olid täna passiivsemad ja korralikke pauke ritvale täna ei antudki. Tegijaks värviks osutus rohekas relax, millega sain kõik jigikalad.

Püüdsime kella poole kaheni ja tulime siis maha ära. Kokku mul 7 haugi (6 jigiga).  Suurim 4.9 kilone oli marja täis. Tõnul üks haug ja üks säinas. Säinad paistavad passivat ühes ja samas tsoonis. Mul oli ka üsna mitu võttu nende poolt, kuid suuremale silikoonile ei kippunud nad kohe mitte otsa jääma. Mihkel ja Kõuts said kumbki paarikilose tõugja. Üks jigiga! Teine vobleriga. Mõned haugid olid ka neil.

...

Õhtul tegin kella 17 ja 19 vahel treti saare taha, latikat piiluma. Kulutasin valgete kalade hordidele ära 40 ussi ja sain vaid kaks latikat. Üks alla kilo, teine 1.3ne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar