Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 22. mai 2023

Ain saabus, 22. mai 2023

Tänasest saabus Ain. Ankru peale. Hommikuse praamiga tuli üle ja lõuna paiku jõudis kohale. Seetõttu sai ka minu päevaplaan teistsugusem kui tavaliselt. Hommikul jooks, seejärel kella 11 paiku peale, et poolteist tundi ilusa maja rajooni uurida ning seejärel tagasi, et Ain koos kraamiga üle vedada.

Ilm maru soe. Päeva peale tegi 23 kraadi. Nii sain juba enne lõunat särgi seljast. Esimest korda selle reisi jooksul. Päeva peale kerkis aga tuul ja kui hiljem Ainiga peale läksime, oli t-särgi ilmast saanud fliiside ja jopede ilm.

Uurisin loodiga põhjalikumalt ilusa maja rajooni läbi. Jigitasin ühte kala, kes loodil silma jäi. Kuus erinevat värvi sai teele saadetud, alles seitsmenda peale keegi ärritus. Sini-valge peale. Pooleteise kilone haug. Kas see oligi loodil? Seal tundus ta suurem :-)

Trollisin ka tsooni kaks korda läbi. Haug oli hakkamas, koha mitte. Üllatusena toimis saksa värvides jesse. Hommikupooliku lõpetasin kuue haugiga.

...

Kella kolme paiku suundusime juba kahekesi tagasi. Ilm oli selleks ajaks maru tuuliseks muutunud ja kuna tuule suund oli loodest, siis see pani merepüügile ka pitseri peale. Väikesest harust jõudsime põõsa rajooni, kus korralikud lained ees ootasid. Sealt siis tagasi trollisime.

Tünni sirge ei pakkunud midagi. Bonderi käärust hakkas vähekene midagi juhtuma. Mõlemale haug, mis lõpetasid oma teekonna külmakastis. Meil on uus haugifileerija :-) Võtt oli aga närune ja tsooni läbimise järel meile rohkemat ei pakutudki.

Kuna jigitamiseks oli kole palju lainet, siis tegime veel kaks tiiru. Ain sai karikkoga 46 cm koha. Paar võttu ja ära pudistamist veel lisaks.

Vaikselt hakkas tuul järgi andma ja nii saime paaris ankrus ka jigitada. Ühes neist keegi korra endast märku andis, aga ära lööma ei saanud. Ei tööta hetkel jõel jigitamine. Või siis jigitame vales kohas.

Lõpetuseks trollisime kodu minema. Sain koheselt veel kaks haugi. Hiljem ühe koha otsa, aga too kukkus ära. Nii nagu ka viimane haug, kes veel enne tsooni lõppu elevust tekitas.

Kokku pealelõunal seega mul vaid kolm haugi. Ainil haug ja koha. Tundus, et täna õhtul oli kala karbi üsna kinni pannud. Või siis alustas söömist hiljem.

Homme on jäähoki päev. USA ja Rootsi. Kohapeal. Tampere, siit me tuleme!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar