Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 22. mai 2023

Suvi tuleb, 21. mai 2023

Täna lahkus Urmas. Käisime mõlemad hommikul veel jooksmas ja siis jalutas ta rongi peale. Olen nüüd 24h üksi, siis saabub Ain.

Jõe peale läksin natukene enne kella ühteteist. Võtsin ette põõsaaugu sügaviku, kammides selle korra trollides läbi ja siis jigitasin paaris ankrus päris pikalt. Paar ilusat varju loodile joonistusid, aga võtma neid kahjuks ei saanud. Kaks soome paati kammisid ka sama tsooni, sügaviku alumist otsa. Ei näinud et nemadki oleks saanud.

Seejärel mere äärde, kus ees ootamas pea kümme alust. Suurem osa peksis rohu äärt, osad trollisid. Panin ennast punase poi järele ankrusse, esimene vise ja kinni. Päästeaktsioon ning uuesti parkimine. Teine vise ja paadi all korraga kõik kole raskeks muutus. Kahtlustasin järjekordset põhja, aga seekord tehti paar aeglast tõmmet. Kala. Järgnes kümme minutit maru mõnusat väsitamist. Kala pinda ei tulnud ja tegi stabiilselt 5-6 meetri pikkuseid sööste. Kui lõpuks pinda tuli oli vaatepilt pigem pettumus. Suur 5+ haug oli selja pealt kinni. Kulus veel vähemalt viis minutit enne kui paadini suutsin haugi lohistada ja ära kahvata.

Järgmine pooltunnike oli täitsa lõbus, haug lõi korralikult, aga otsa jäi haruharva. Ja kui jäi siis enamasti kukkus poolel teel ära ka veel. Saingi vaid kolm kala vabastada, enne kui suu vee all kinni keerati. Kell üks nagu enamasti. Nagu kellavärk. Kuna päevaplaanis rohkem mereäärele ruumi ei jagunud, trollisin ülesvoolu minema. Esimese kahe poi vahe läbimine oli keeruline. Haug ründas, väsitamise ajal vajus paat algusesse tagasi ja kõik hakkas otsast peale. Nelja haugi järel sain lõpuks tsoonist välja...

Järgmised 5 km trollimist olid nutused. Paar võttu, paar kala, aga pikkade pikkade vahedega. Bonderi kääru oli aga moodustatud seekord korralik kadalipp. Lõpuks ometi oli haug selle paiga vallutanud nagu paljudel eelmistel aastatel. Ja tuli neid järjest. Kui ilusa maja alla välja jõudsin oli skoor üheksa pealt kaheksateistkümneni kasvanud. Proovisin huvi pärast samas tsoonis paari ankrus ka jigitada, aga mitte kui miskit. Vaid trollimine toimis.

Ilusa maja lõigu tegin kaks korda läbi. Üks koha kasti, 54 cm. 1.3 kilo. Teine sai paadi juures vehkat. Lisaks üks haug. Tundub, et koha seal on.

Kuna passiivne kalapüük ja nn istuv eluviis on päris koormavad, siis poole seitsme paiku tulin tulema. Õhtuks enam tahtmist ja jaksu ei jagunud.

Kokku 19 haugi. 1 koha. Vaid kolm haugi jigitades, teised trollides. Pruun jesse toimis täiega.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar