Esiletõstetud postitus

teisipäev, 16. mai 2023

Tõugja päev, 15. mai 2023

Täna pealelõunaks lubas tuule läände keerata ja tugevamamini puhuma hakata. See tähendab jõel lainet. Seetõttu tegingi päevaplaani nii, et tulen pisut varem maha. Sauna vaja kütta. Hokit vaadata. Hiljem selgus, et ilmateatega läks nii nagu ta läks. Õhtul kella seitsmeks kui ma maha lõpuks tulin polnud tuul veel kerkinud.

Päev oli suures osas ilus ja päikeseline. Vahepeal keeras pilvevine ette, aga 20 kraadist soojust see ei tõrjunud. Tuul oli edelast ja pigem nõrgapoolne. Korra lõunapaiku nagu hakkas kerima, eemal isegi natuke jänest oli näha, aga tunni pärast rauges taas ära.

Kümnest läksin peale. Kontrollimise paus loomulikult päikesepaneelidega maja juures. Varjud olid loodil olemas, võtma neid ei saanud. Ei jigitades ega trollides.

Edasi juba mere äärde oma traditsioonilisse püügipaika. Loodisin esmalt platsi üle. Kalad olid olemas. Seejärel panin paadi ankrusse. Esimene haug tuli sedapuhku vasaku kalda poolelt, madalast. Edasised aga juba traditsiooniliselt jõe sügavamalt poolelt.

Olin vist kolmandas ankrus, kui ühe võtu järel järgenes koheselt metsik sööst. Haugi puhul tavaliselt nii ei ole, kui kala just juhuslikult kehast tragitud pole. Esimene sööst maandatud, meelitasin kala paadi ligi. Tuli põhja pealt ja üles kerkida ei tahtnud. Lõpuks hele külg nähtavale tuli. Tõugjas. Paadi juures keerutas endast veel viimase jõuraasu välja, enne kui kahva mahutasin. 3.5 kilone.

Samas ankrus peale kahte haugi järgmine sarnane võtt. Võitlus eemal pigem natukene lahjem, paadi juures aga topelt visam. Tõeline turboga duraccell. Teine tõugjas, 2.7 kilone. Huvitav, et mõlemad võtsin põhja kohalt, tõugjas peaks ju rohkem pinna ligidal jahti pidama.

Haugide maitse oli täna päris kummaline. Kõik vist tulid erinevate väridega. Kahte viset polnud sisuliselt mõtet ühe värviga teha. Proovisin paar korda haugi toonud landiga kolm korda uuesti, vaikus ... ja iga kord kui seejärel landi vahetasin laksas keegi uut värvi. Tühje võtte oli üsna palju. Paadi alla aga järgi ei suvatsetud tulla.

Poole ühest pani kala suu lukku ja edasi ei aidanud ei värvivahetus ega ankrukohtade vahetus. Üks 1.8 kilone säinas eksis veel ära. Tüdinesin peagi tühjast loopimisest ja tegin paar trolli tiiru nii samas tsoonis kui ka mere peale. Katsetasin erinevaid värve ja Aini meeldetuletusest lähtuvalt panin Karikko ka otsa. Too noolis esimese haugi üsna ruttu ära, edasi aga sõitis tühja. Jesse viidikas läks rohkem peale. Tollega ka ühe alla kilose koha välja meelitasin. Pruunikas koha jesse aga ei toiminud täna üldse.

Vahepeal tegin jigipause, kuid see tegevus tundus pealelõunal küll tulutu. Kella viieni kondasin samas tsoonis ja siis trollisin koju minema. Loodi pilt jõel toimuvast ei erine väga palju reisi alguse omast. Meretsooni sirgel veel midagi nagu oleks. Järgmisel sirgel vaid väga üksikud kaared. Sügavikud tühjad mis tühjad. Järgmised elumärgid ekraanile tulid alles Bonderi kääru eel. Ei ole jões erilist liikumist.

Kokku siis 11 haugi. Jigitades 6 ja trollides 5. Suurim 4.7 kilone. Kaks tõugjat. Üks säinas. Üks koha. Üks ahven. Assortii missugune :-) Selles mõttes on see jõesuu küll imeline koht, et mida kõike sealt otsa ei või tulla.

Nüüd keerab ilma ära. Paar päeva vihma ja külma. Vaatab palju sellise ilmaga viitsib peale minna.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar