Esiletõstetud postitus

reede, 13. august 2021

Lappi, 13. august 2021

Eile tegin veel kaks tiiru. Ühe üksi - lubasin endale et lasen lõhe tagasi kui saan. Ühe löögi sain linnusitakivi juures. Teise tiiru tegin koos Bonderiga. Haabade august lahkudes, kiire käiguga üks ritv korraks kärksatas. Kas see oli kivi või kala jääb teadmata.

...

Tänaseks pani keegi hull äratuskella kuueks helisema. Egas mul muud üle ei jäänud kui loivasin kohvile. Hiljem juba paati. Unesegase peaga.

Põhjus varaseks äratuseks seisnes ilmaprognoosis. Päevaks lubas palju päikest, ennelõuna aga pilvisust. Nii läks ka. Püügiilm kestis enamvähem kella kümneni ja siis läks päevitamise ilmaks üle. Soe tähendab, et veetemperatuur hakkab jälle tõusma. Eile oli see juba 17 kraadi olnud.

Lantides tegin jälle ühe muudatuse. Haba sai püügivõimaluse. Jässe-edi-jässe jäid. Esimene tiir lühike nagu ikka. Ei midagi. Üks kala näitas ennast linnusitakivi juures aga võtma ei saanud. Teine tiir kulges ka võtuta ja nii otsustasin rootsi kivist edasi minna. Pumba auk, kärestike servad ja seejärel viimase kärestiku kõrval olev auk.

Kuna kedagi seljataga peale ei tulnud, istusin sellel augul oma pool tundi. Proovisin erinevaid lähenemise viise kuid kedagi võtma ei saanud. Otsustasin siis lahkuda, väljudes august vasemalt poolelt voolu kätte ... ja siis ta lõi. Kaks korda edi ridva kaigas põrkas. Otsa aga ei jäänud. Suutsin ikka kellegi vähemalt välja vihastada.

Ennelõunal said ühed uued soomlased 14.6 kilose. Emase kala. Tupo jõe sügava alumisest otsast.

Pealelõunal teistisin kuue ridvaga sõitu. Kohe üldse ei istunud. Tundsin ennast kui kammitsatesse pandud. Eriti pöörata ei julgenud. Jube kaua läks aega ritvade sisse ja välja võtmisele. Lisaks ei mahu kõik kuus kaika tippu ühte vaatesse ära, nii käib pea kogu aeg edasi tagasi. Esimene emotsioon on seega väga kehv. Vaatab, äkki paari päeva pärast otsustan uuesti proovida.

Õhtune tiir sai olema pikk. Haba asendus saksa värvi wäyläga. Käisin all augul ära. Oma kohad sõitsin kõik läbi. Kaks harjust, üks neist alumisel augul, tegi isegi natukene kärri. Püüdsin pea hämarani välja ja tulin pisut pettunult ära. Vaid üks võtt päeva peale.

Homme lubab sooja. Pühapäev vihma. Järgmine nädal jahedamat. Vast tuleb hea võtt tagasi. Vesi on ka väheke kerkinud - algusega võrreldes umbes 10 cm.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar