Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 2. august 2021

Vahepala

Kaks nädalat kodus tegid paar asjad must-valgeks. Esiteks see, et kesksuvel hommikul kell neli minna jõe äärde tukkuma, et mõni latikas ära meelitada, on minu mugavuse tasemelt natuke liiast. Vanasti, kui rohi oli rohelisem, viitsisin... täna näed enam mitte. Teiseks, kodus ennast liikuma saada, ükskõik kuhu minekuks, on vähemalt kesksuvel võrratult raskem kui reisil olles. Kodus mõtled, et küll jõuab aega ju küll; reisil, et krt jälle üks päev vähem püüda jäänud.

Arvestades lisaks veel koroonaviiruse kasvu, nii meil kui Soome poolel ja sellest tulenevat ebamäärasust eeskätt Soome piiri avatuse seisukohast (äkki panevad piiri jälle kinni), otsustasin riskide maandamiseks ja enda mugavuse tsoonist välja vedamiseks, et tuleb varem üle lahe ära tulla, mitte otse Lappi minna. Nii tegimegi Ainiga Lõuna-Eesti plaani ümber Lääne-Soome plaaniks. Mina tulin juba pühapäev ees ära. Ain esmaspäeval järele.

Piiriületus oli karm. Tulin natuke lollil ajal, keskpäevase megastariga, mis oli rahvast pungil. Seetõttu võttis piiriületus lausa 45 minutit aega. Ja ma ei olnud teps mitte viimane... Lisaks on see piiri ületus ikka absurd küll. Enne tuli finentry rakenduses täita mingi ankeet. Seejärel seda siis kahele erinevale inimesele piiri peal näidata (ja see ei olnud piirivalve...). Ei mingit vaktsiinitõendi, ehk paberi, kontrollimist; lihtsalt kui äppi sisestatud andmed andsid mobiili ekraanile rohelise tule, siis sellest piisas. Usaldusühiskond?

...

Plaan on proovida augusti alguse koha, kuni pühapäevani. Seejärel mina kulgen edasi põhja, oma tõotatud maale, Ain aga tagasi koju. Arvestades, et olen kuni kuu lõpuni reisil, sai auto ikka pungini täis topitud.

Mul endal selle esimese nädala ootused eriti kõrged ei ole, vast mõne ilusama koha saab. Küll aga saan see reis ilmselt kõrvalt kõvasti rekordiparandamisi näha - Aini koha rekord on vaid 25 cm. Eeldatavasti parandab ta rekordeid nagu Bubka omal ajal, ikka sentimeeter haaval...nii saan iga päev paar rekordipilti kaamerasse :-)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar