Esiletõstetud postitus

reede, 6. august 2021

Päevitamine, 05. august 2021

Tagasi saabus suvi. Nii prognoos lubas ja nii ka läks. Öö oli küll üsna külm, kuid päeval küttis tuulevaikuses ikka päris korralikult. Tervikuna oligi täna tegemist pigem päevitamise kui kalapüügiga. Üsna kehva päevake, püügi vaates.

Hommikul saime üllatavalt vara peale, juba kümne paiku ning algus oligi vast kõige lubavam. Meie tavalises ankrupaigas lammutas sedapuhku Ain. Eile õhtul ruulima hakanud must KP Baitsi jätkas sealt, kus pooleli jäi. Minu teised värvid vaikisid täiega ja lõpuks, kui Ain esimese kala kasti pani, andsin alla ning kolisin sama värvi peale üle. Sain ka käe kohe valgeks koha ja ahvena näol ning kas lõppes sellega hommikune võtulaine või ei sobinud kohale kaks musta värvi lanti korraga vees, igal-juhul pidu sai läbi.

Sisuliselt tuli jätk alles peale seda, kui olime mere ääres ära käinud, vahepealse ala läbi trollinud ja kella viieks tagasi jõudnud. Sel ajal tekkis nii räige vool, et jigitamiseks pidin lausa 35 grammi peale kolima. Vool aga tegi kala suu natukene rohkem praokile ja saime mõlemad mõned võtud. Üks pisemat sorti alla viiekümnene ka kasti kolis.

Trollimine sügavas andis päeva peale ka mõned kalad. Mul ühe kohapunni. Ainil kohahakatis ning ahven ja õhtul ka üks korralik kala. Olime madalast sügaviku suunas liikunud, kui loodile kena kala ilmus. Madala peale, meetrit kümme enne sügava äärt. Lisaks oli päris ääre peal ka veel üks kala, tõsi mitte nii kena kui teine. 

Panin mootori randi peal seisma ja Ain viskas ankru sisse. Trollimiseks olnud lant jäi vette hulpima. Kui ankur sai seotud, võttis Ain ridva ja hakkas lanti sisse kerima. Samal hetkel koha rabas. 1.6 kilone (Rapala Tail Dancer). Ilmselt oli lant nii kaua kala silme all tilberdanud, et kui lõpuks liikuma hakkas, ei pidanud koha närv enam vastu:-)

Nii saime päeva lõpuks traditsiooniliselt kolm kala kasti, aga päevadest oli see võtu poolest siiamaani kõige lahjem. Ja ega suurus jäi ka eelmistele päevadele alla. Tõsi täna oli loodi peal sügavas ka kala näha, erinevalt eilsest.

PS! Mereäär, selle sirge ja kapsaaed pakkusid ka suure pettumuse.

1 kommentaar: