Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 15. mai 2023

Suvi on käes, 14. mai 2023

Hommikul tegin trenni ära. Kui kusagil üheteistkümne paiku hakkasid paadi poole vaatama, sättis teises kaldas Bonder ja co oma uut silda vette. Käisin neile abiks puksiiriks olemisega ja lohistasime uue silla tema mökki juurde. Päris uhke ja võimas sild oli ehitatud.

Peale viivitust jõudsin lõuna paiku lõpuks peale. Esimesed poolteist tunnikest veetsin päikesepaneelide tsoonis. Säinast otsides. Ei leidnud. Küll aga leidsin loodiga pisut edasi paiga, kus kolm suurt kaart põhja ligidal passisid. Jigitasin neid siis paari erineva nurga alt, kuid võtma ei saanud. Proovisin siis trollida, ka ei miskit.

Ühel hetkel tuli mõte, et prooviks järskude pööretega, sisuliselt risti jõge trollida. Mõni aasta tagasi samas kohas see toimis üliedukalt. Esimene käänak, lant muutis liikumise kiirust ja ritv vajus looka. Haug. Kaks varju oli veel, seega kordasin sama manöövrit, aga teist korda keegi liimile ei läinud. Liikusin edasi mere poole tundega, et paari päeva pärast võib haugide kogunemise koht olla juba seal.

Punase maja alla jõudsin kella poole kahe paiku, kui soomlased sealt just lahkusid. Ilmselt ei olnud kalal suu lahti. Ja esimene tunnike mööduski laisalt. Paar rabistamist, aga otsa ei jäänud keegi. Lõunane võtulaine saabus poole kolme paiku ja kestis pea neljani. Ei olnud just agressiive, kuid võtte sai üsna sageli. Enamus võtte olidki sellised kärsitult rabistavad. Paadi alt pauke täna ei saanudki.

Tundub, et kalal kõht täis ja võtab vaid siis kui lant nina ees seisatab. Täna umbes viiest võtust ühe ära suutsin realiseerida. Lihtsalt ei jää otsa. Sort oli see-eest väheke kenamaks läinud. Üle neljaseid kalasid tuli nii mõnigi ja korra õnnestus maadelda ka kellegi kopsakamaga. Too pääses siiski pakku.

Lantide maitse oli järjekordselt muutunud. Eile kõik kalad toonud roheline relax ei pakkunud võttugi! Kuigi sama ilm ju. Leidsin landikastist uued tegijad - toimisid sädemega lillakas ja sinine toon. Õhtupoole ka must sädemega kp baitsi.

Ilm oli terve päeva jube mõnus. Soe, 20+ kraadi. Tuul edelast ja nõrk. Päike, pilvitu taevas. Õhtuks vaibus tuul päris ära. Ja kuigi kala  õhtust võtulainet ei suvatsenudki teha, siis passisin kella kaheksani välja. Mõnus oli lihtsalt olla.

Kokku tulemuseks siis 13 haugi. Suurim 4.8. Üks ahven eksis ka sekka ära.

2 kommentaari:

  1. Jigitada tuleb(loe:ankruga hullata, kaua sul seda võimalust pole ju). Seega need jessed seal võid vabalt karpi ära panna. Ja mina soovitaksin juba karikkoga sooja tegema hakata. Kaua ta seal riietusruumis istub...too ta pingile(vahtkummile) ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. karikkoga kala käes, nüüd karpi tagasi :-)

      Kustuta