Esiletõstetud postitus

reede, 13. mai 2022

Poolik päev, 13. mai 2022

Suurem püügiisu on vaikselt täis saanud ja haugide C&R-imisest kerge küllastus tekkimas. Otsustasin, et teen reedel vaid pool päeva. Käisin jooksmas ja nokitsesin vett sisse laskma hakanud paadi kallal. Üks kruvi paadi ahtris logiseb oma augus... Peale minnes tundus, et sain pidama, aga hiljem merelaine käes loksudes selgus, et siiski mitte. Õnneks pilsipump töötab korralikult ja varuaku on ka olemas.

Ilm oli täna täis päikest ja sooja. 14 kraadi. Vaid läänekaare tuul oli vilu, tuues mere pealt külma õhku juurde. Peale minnes jäin jutustama kohalikuga ja tema soovitusel alustasin püüki kümne harus. Esmalt kümne märgi all, siis saare taga ja trollides ülesvoolu kuni sillani. Esimeses ankrus sain ainukese võtu. Oli küll kohatonksu moodi.

Tunnike hiljem hakkas tuul raugema ja suunasin paadinina teisele poole. Merele. Kohale jõudes selgus, et laine on endiselt korralik. Jänes peal ja puha. Püügiolud mitte just parimad. Samas õhtuks lubas tuule täiesti maha tõmmata ja otsustasin seetõttu ikkagi paigale jääda.

Esimene ankur punase maja rohelise poi juures ei pakkunud midagi. Teine juba traditsiooniline punane poi ja mõne viske järel oli skoor avatud. 4.5 kilose haugiga. Järgmine viis minutit hiljem, nii kolme poole kilone. Mõlemad "noname" sinisega. Seejärel aga vaikus. Ei aidanud ka värvidega mängimine. Kolisin paadi viskepikkuse võrra edasi ja sain Aini lemmikuga kolmanda kala. Siis veel paar võttu koos äraminekutega. Ja jälle vaikus.

Kolmas ankur sama lugu. Alguses saad võtud kätte, pärast justkui jahtub paik maha. Nii kulgesingi õhtu viskepikkuste kaupa allavoolu. Vahepeal tehti tunnine paus ka sisse ja siis pakuti veel paar võttu.

Kella seitsmest sain päeva "hiti". Kerisin landi kellelegi otsa ja kus too pistis mere suunas liduma. Lasin siduri igaks juhuks üsna pehmeks. Kala ladus kolm kümne meetri pikkus sööstu, enne kui paigale jäi ja siis vaikselt tagasi tulema nõustus. Neljane haug oli pea tagant, selja algusest kinni jäänud. Lant kukkus talle pähe või?



Sellega oli mu jigitamise isu tänaseks õhtal. Otsustasin minema trollida ja panin pruuni sügava vee jässe viie meetri kaugusele paadist tiksuma. Igaks juhuks keerasin veel kärri ka maha. Kõik see päädis sellega, et see 200 meetrine lõik, mida plaanisin kiirelt läbi tiksuda, see kestis umbes veerand tundi. Kuus võttu! Kolm kala paadini. Sealhulgas päeva suurim, 5.5 kilone. Peale seda tulin tulema. Tunne oli, et kui peaks siin päev otsa trollima, korjaks oma poolsada haugi välja.

Pooliku päeva tulemuseks jäi 10 haugi. Täna jigivõtud juba haugi võttude moodi. Soojenev vesi (10 kraadi), on kala agressiivsusele positiivselt mõjunud. Paugutavad juba päris korralikult. Äraminekuid ka seetõttu tavalisest vähem - seitse kala otsast pudisesid. Lisaks korjasin jõest välja 2 palli :-)

Värvidest toimisid: "noname" sinine, kollane relax, lillakas harksaba. Kiirabi jätkuvalt trotsib haugide tähelepanu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar