Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 14. märts 2016

Deeper Fishfinder testimine, 13. märts 2016

Neljapäev tõmbasin selja ära. Korralikult. See pani põntsu kogu nädalavahetuse püügiplaanidele. Ei miskit kevade esimest merika katset, mis vaikselt mõttesse oli tekkinud...

Laupäevase päeva vedelesin horisontaalasendis, õhtuks lohistasin ennast kuidagi maale, sest poisid pidid külla tulema. Õhtune saun õnneks leevendas natukene olukorda ja nii võtsime kambakesi pühapäeval ette  Deeper Fishfinder nimelise kajaloodi testimise.

Deeper Fishfinder oli mingi imeliku valemiga meile tööle potsatanud ja olin selle testimiseks sealt nädalavahetuseks kaasa haaranud. Tegemist on kaldalt kasutatava loodiga - suur tennisepalli suurune muna seotakse tamiili otsa, visatakse vette ja üle bluetoothi vaatad loodi pilti oma moblast. Toodetud Leedus!


Urmas noore tehnikuna sättis kõik kenasti valmis. Tegi isegi kuival maal imitatsiooni testi ära (keelega klemme ühendades -seade ise on muidu kuival maal passiivne ja voolu ei tarbi, kui vette satub muutub aktiivseks). Seejärel loivasime maja all oleva jõe äärde.

Pill täitsa lahe - näitab sügavust, vee temperatuuri, kalu (kui neid on). Väga kaugele teda saata ei saanud  - Sulevi mobiililt kadus ühendus umbes 50m kaugusel. Kalad leidsime ka üles. Moblast pilti vaadata oli tahvliga võrreldes muidugi mage - liiga väike ekraan. Samas tahvliga jõeääri läbi tatsata oleks ka kuidagi kummaline...

Suure lainega ilmselt katkeb ühendus kergelt ära, sest seadet välja kerides viskas tahvlil pidevalt ühenduse maha. Muidugi mu tahvel ju ülivana ka, äkki selles hoopis asi... Äpil endal veel kaart juures, saab kenasti ajalugu salvestada kui tahtmist. Kalapildid olid küll ühesuurused, aga ilmselt suurema kala puhul mingi vari ka selle taha tekib - vähemalt demopilti vaadates selline mulje jäi.

Lood ise maksab üle paarisaja euro ja igakord kui seda sisse viskasin sai korralikud palved kaitseinglitele peale loetud - kord tundus, et kohe viskan tamiili katki ja seade lendab kus seda ja teist, siis jälle, et haugi lõuad kohe avanevad vetesügavustest ja rabavad seadme veepinnalt ära. Ei tea kas peaks trossi vahele panema ja konksu ka sinna külge panema?

 Seadmel on sisseehitatud aku, mis peaks umbes 6 tundi kestma. Kuna testisime seadet pea tunni jagu (ühe kraadises vees), siis kulutatud 15% mahu järgi tundus see isegi üsna usutav number olevat.

Suures entusiasmis otsustasin loodi korraks ka Rumba all proovida. Seal sügavust rohkem ja vaatepilt peaks seetõttu parem olema. Aga polnud. Imelikul kombel ei näinud seal ühtegi kala. Kõrval sisse pandud tonka kinnitas oma liikumatusega ekraanil avanenud vaadet. Üle poole tunni ei passinud - selg väsis ära ja tulin tulema.

Kokkuvõtvalt täitsa lahe seade, peaks vist endale ka soetama. Uutes püügipaikades sügavuse vaatlemine oleks maru mugav. Kui Urmas ka veel alati kaasa oleks võtta,  siis  oleks nagu kaardilugejaga kalapüügiga tegemist. Tõnn kindlasti kohe seadet ostma läks, ilma selleta ta mulle ju kuidagi vastu ei saa:-)

Eriti äge oleks ta jääaugust püügil - ülilihtne kasutada, poleks mingit mässamist juhtmetega. Kahjuks mul aga windows telefon, aga seadmele on tehtud vaid ios-i ja androidiga äpid:-(

...

Õhtul käisime uue maailmakodanikuga tutvumas. Lisanne nimeks. Vaatas mind üsna kortsus kulmuga - sai vist aru, et usside korjamine tulevikus kõik tema teha jääb.-)  Ma nüüd siis ametlikult vanaisa.

 


1 kommentaar: