Esiletõstetud postitus

teisipäev, 5. aprill 2016

Fujitsu kalapüügiüritus Kasari jõel, 05. aprill 2016

Fujitsu kalapüügi ürituste sarja talvine etapp jäi nõrkade jääolude tõttu vahele. Nii kui ilmad soojemaks hakkasid minema, panime plaani paika, et teeme ära. Tulgu mis tuleb (või kui ei tule, et siis ärgu tulgu mis ei tule).

Eile tegime Mihkliga Salmo poe tühjaks, ostes kokku kõikvõimaliku tonkavarustuse - tamiilid, tinad, söödakorvid, lipsud jms. Arve oli võimas - ilmselt panid nad peale meie lahkumist poe selleks päevaks kinni.
Täna hommikul võtsime suuna Kasari poole.

Seekord seltskond kaheksaliikmeline - Kristiina, Kõuts, Jaanus, Martti, Andrei, Tõnu, Mihkel ja mina. Püügikohaks Vanamõisa alune sirge.

Ilm kergelt pilves, tuul puhumas lõuna kaarest. Sooja kümne kraadi ümber ja lubatud vihma ei kusagil.

Päev möödus kohutavate kadudega, rakendusi õnnestus vette jätta kõigil. Osavamatel lausa mitmeid. Mõni rakendus kadus otsast juba paari meetrise viske järel, maandudes kaldarohus olevate põõsaste vahele, üks tinadest aga lendas uhke kaarega ... üle jõe. Hea et seal kedagi püüdmas polnud:-)

Nii kulus ilmselt rohkem aega rakenduste sidumisele, kui kala püüdmisele.

Ühe rakenduse päästmisel õnnestus Andreil ka "ujumas" ära käia. Ikkagi karastunud mehed!


Mihkel ja Kõuts grillisid kaasavõetud lihakraami ära ja nii ei pidanud me vähemalt põdema, et pole kala grillile visata.

Ajapikku saime siiski särgedele meelepärasemad rakendused valmis seotud ja lõpuks said pea kõik käe ka valgeks. Särg näris vaid kärbsevastsetega varustatud alumisi kirpe - ülemised ligunesid vees ilma ühegi võtuta.

Koondtulemuseks mõnikümmend särge, paar kiiska, nurg ja jõekarp peale kauba. Liigirikkama peaauhinna pälvis fortuuna tahtel Martti, Tõnu ja Andrei vahelises loosis ... Andrei.

Värske õhu mürgituse saime lisaks veel pealekauba. Enne minekut sai lubatud vihm meid ka lõpuks kätte.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar