Esiletõstetud postitus

reede, 25. august 2017

Väylänpää, 24. august 2017

Hoolimata ilmateates lubatud tugevast põhja ja kirde tuulest, valitses täna jõel haruldaselt mõnus sõudeilm. Sompus ja ülinõrga tuulega. Päeva peale paar piiska ka sellest udusest taevalaotusest alla pudises, kuid korraliku sadu mitte.

Kolm päeva tõusnud vesi, iga päevaga umbes viis sentimeetrit, nii et nüüdseks on Lasse kivi vee all, oli lõpuks stabiliseerunud. Natuke kõrge ta on, aga ei midagi hullu. Täiesti sõidetav.

Esimese tiiru tegin kohe hommikul. Lantideks sai seotud: puna-rohe-kollane edi, must-erk punane are, punane edi ja lillakas hejo. Tegin tavalise tiiru - tupo jõe suudmest, saare eest ja tagant, üle jõe pumba auku...

Jõudsin lantidega enamvähem kiige juurde välja, kui vasakpoolne kaigas (puna-rohe-kollane edi) ennast paindesse virutas. Olin silmadega sellel ridvalt just pilku puhanud ja nii sain koheselt aerudega kärri käima. Allpool kohe kärestik, tõmbasin paadi natuke ülesvoolu ära. Eemal samal ajal kala küünla tegi - krt väike. Korjasin asjad kokku, venitasin kala paadini ja tõstsin käega välja. 1.5 kilone lõhepoiss.  Sellega oli hommikupoolik lõppenud.

Tamur sai samuti ühe tittilohi ja Tarvi ka. Kahesel paadil oli korralik kahene pauk läbi käinud, kuid otsa ei jäänud. Neljas paat oli samuti kala nautida saanud, enne kui too vehkat tegi. Actionit kõigile.

...

Pealelõunal tegin lausa kolm tiiru. Ilm oli nii super et ei tahtnud seda raisku lasta.

Proovisin erinevaid paikasid kuni tasase veeni välja. Sinna ala peale endiselt ei kipu minema. Võtte ei saanud (kui üks harjuse rünnak välja arvata). Mängisin lantidega, ilma korralikku kooslust leidmata. Ja hüppeid ka ei näinud. Mulle tekib vägisi arvamus, et kalad on enamasti allpool ja siia meie lõigule pole eriti palju tulnud. Tavalised kivid, mis enamasti iga aasta kontakte pakkunud, vaikivad jonnakalt...

Tamur korjas allpool oleva tasase ala pealt välja 7 kilose emase. Kahene paat sai ühe tittilohi kätte (Iivika kivi juurest).

Päeva kõik kalad tulid edi lantidega. Kaasa võetud pappkarp edi lantidega sai praktiliselt tühjaks tehtud:-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar