Esiletõstetud postitus

pühapäev, 8. jaanuar 2023

Pärnu jõel, 08. jaanuar 2023

Eilne tekitas küsimuse, et kas lähenev ilmamuutus võiks talviselt vaiksesse veeellu pisut elevust juurde tuua? Lubas ju vaikselt soojema poole sättima hakata...Tõsi mitte veel sulale, vaid sinna miinus viie kraadi kanti. Nii läksingi uuesti Pärnut uudistama.

Sedapuhku olin jõe ääres juba veerand üheteistkümne paiku. Eilsest päiksest polnud jälgegi. Ilm oli pilves ja endiselt veel väga külm. Miinus üheksa kraadi. Mõõdukas kagutuul lisas kõvasti külmatunnet juurde.

Tegin alustuseks jõe paremkalda sügavikus augu. Sain kiirelt kolm vimmapunni, kes kõik otsustasid võtta ... langevat kirpu. See oli midagi uut, võrreldes eilsega. Lood näitas ohtralt kala all, kuid suuri ei paistnud tulevat ja nii kolisin teisele poole jõge. Tuule käest pakku.

Põõsa augus kala samuti all ja pika meelitamise peale üks korralik päts otsa kargas, kuid vahetult augu alt plehku sai. See viis ka teised eemale - loodi pilt tühjenes kui võlu väel. Edasi liikusin poi suunas, kus lõpuks sain esimese mõõdus vimma ka jää peale. Võtt oli selline kerge kripsatus noogutil, kui kirp pausi tegi. Järge esmalt ei tulnud, samas edasi nagu ka ei kippunud minema, sest all keskid nagu olid.

Poole kaheteistkümne paiku tehti siis "võtulaine". Viie minutiga kolm vimba leili läksid ja need ka jääle prantsatasid. Neljas tegelinski pääses aga jooksu ja tagajärg oli teadagi mis.

Kella ühe paiku saabus nimekaim oma live active kajaloodiga. Tehnika ime tuvastas et kalad on all täiesti olemas ja mitte vähe, aga lihtsalt ei võta. Umbes samal ajal vahetasin hommiku poole otsa seotud punase kirbu hõbedase vastu ja sain sisuliselt kohe esimese liigutusega vimmapunni. Pöörane algus tekitas ootuse, et nüüd hakkabki nii olema, aga tutkit. Edasi jätkus kõik vanas vaimus. Aegajalt mõni punn lasi ennas ära meelitada, kuid üldjuhul valitses vaikus.

Tegin augu ümbruskonda veel mõned puurimised ja sain enne ära minekut siiski veel kaks mõõdukala jää peale. Eldoraadot ei olnud täna kohal.

Sisuliselt oli tänane päev kopi-paste eilsega. Ok, mõned kalad rohkem, aga stiililt täiesti sama. Kala võttis mingil imelikul hetkel, enamasti kas uue augu peal koheselt või siis pikkade mängitamiste varieerimisel ühel suvalisel hetkel ära krõpsas. Paar tükki lausa ca 70 cm põhjast kõrgemalt. Ühtegi korralikku võttu, kus nooguti tigedalt alla oleks vajutatud, täna ei näinud.

Kokku mul siis kuus vimba + 12 tagasi lastud punni. Üks ahven ka veel sekka. Siiakalast ei kippu ega kõppu. Rain oma loodi peal ühte kolli nägi keskvett ujumas, aga see oli ka ainukene. Minu loodi ekraanile ühtegi sellist ei tekkinudki. Kas neid pole see aasta seal? Pigem lihtsalt liiga vara...

PS! Veetase on endiselt üle +130ne, ehk siis kukub üliaeglaselt; jääd ca 20 cm.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar