Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 2. oktoober 2023

Eelviimane päev, 02. oktoober 2023

Otsus on langenud. Aitab küll selleks korraks. Eks ole saanud püütud kah juba. Liiga rutiinseks kujunenud päevad on püügiisu ikka täitsa ära kärpinud.  Kolmapäeval panen asjad kokku ja lähen koju tagasi.

Öösel tegi korralikult jahedat. Veel mitte öökülma, aga jõe sai vähemalt aurama. Tegin hommikuse jooksutiiru ja kella kümne paiku suundusin vee peale.

Lõpuks ometi tõeliselt mõnus ilm. Päike, vahel säras - vahel läbi kardina paistis, tekitas mõnusalt sooja tunde. Tuult ka eriti polnud. Isegi kapuutsi sai ära võtta. Mõnus!

Alustasin tünnisirgel, kus tegin viis ankrut. Tulemuseks... vana roostes jalgratas, ankru otsas! Jigisid keegi ei puutunud. Seejärel juba hooga punase maja alla, kus koheselt koha togima hakkas. Suurus küll mitte just parim, aga vähemalt midagi toimus. Sain kolm mõõdukala, suurim kilo +. Kuna täna enam kala kaasa võtta ei tahtnud, saatsin nad vette tagasi. Lisaks paar punni ja üks haugijupats. Üsna valge päeva kohta sobisid millegipärast tumedamad toonid.

Võtuhoog hangus kella poole ühe paiku. Täpselt õigel ajal, kõht oligi tühi. Tegin sirge peal trollimise ja võileibade närimise. Üllataval kombel ei puutunud mitte keegi viimaste päevade tegijat, viidika karikkot. Lood  oli muidugi ka suhteliselt tühi, aga no midagi oleks nagu ikka võinud.

Lõunaga ühelpool, tegin veel tunnike jigi. Ülemise punase poi juures. Põõsa kohal. Rohelise poi ees ja taga. Viimasena ka tavaline ankrupaik, punase maja juures. Tulemuseks... jalgratta rehv!!! Müstika. Täiskomplektist oli veel kiiver puudu :-) Kaks togimist sain ka oma ankrupaigas, aga olukord oli liialt vaikne, et mu huvi üleval hoida. Kell kaks astusin minema...

Edasi trollimine kodupoole. Punase maja sirge. Järgmine sirge kuni sügavani. Tünni sirge. Pool kümneharu. Kala ilmselgelt ei närinud. Kolm võttu ja kaks koha. Õhtu lõpetasin kella viiest saare juures, kus samuti kedagi kodus polnud.

Kokku siis päeva peale vaid viis mõõdukoha, 3 neist jigiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar