Esiletõstetud postitus

laupäev, 2. juuli 2016

Edela Soomes, 01.juuli 2016

Hommik jõudis pärale hilja, alles üheksa paiku. Oma osa selles mängis kindlasti see, et magama sai mindud alles siis, kui oli õige aeg:-) Ja see jõudis pärale millalgi peale kolme. Igaljuhul olime peale äratust üsna virksad ja krapsakad ning juba kella üheteistkümne paiku jõe peal.

Alustasime diivani august. Paaridevahetuse programmi raames vahetasid Ermi ja Erik kohad ning Ermi kolis minu paati ümber. Pisut püütud hakkas sadama ja liikusime trollides mere poole. Teise sirge peal üks haugipunn otsa naeratas, muidu tiksusid landid täiesti omasoodu. Vihma aga muudkui kallas. Lõpuks kui juba päikesepaneelide maja juurde olime jõudnud lõppes see suur pilv ära. Seejärel hooga edasi mere poole.

Kell juba üks läbi, kui sinna jõudsime. Teise viskega kohe alguses randist vale mootoriõli peale võtt, kuid otsa ei jäänud. Sama kerimise lõpu osas teine võtt ja 45 cm koha leidis tee paati. Päris hea algus osutus aga paraku ka lõpuks.  Ei aidanud ankrupaiga vahetused ega ka värvidega mängimine. Tee või tina, võtte rohkem ei saanud.

Edasi trollima. Kahe poi vahele. Ermile kena üle poole kilone ahven, mulle üks turb. Haug kuidagi väga vait oli. Kohast polnud midagi kuulda.

Kaks tiiru edasi tagasi trollitud, otsustasime mingi aeg uuesti jigitama minna ja saime rohelise poi juures korraks vee all isegi elu käima - paar haugi käis otsas, mõni äraminek ja üks võtt oli juba täpselt selline nagu üks korralik koha toks olema peaks. Kalakasti aga lisa ei saanud.

Kuidagi väga uimaselt alanud päev vajas oma aeglast rütmi ja nii kulutasime suure osa vaheldumisi tegutsemisele - troll ja jigitamine samal sirgel. Mõned haugid. Suurim vast kahene. Tagasiteel mökki sai Ermi kümne harust ka ühe pea mõõtus koha. Päeva parimaks saagiks osutus aga sedapuhku üks rakendus, mille taha meil mõlemal trollides landid kinni jäid. Trofeedeks korjasime ära selle küljes kinni olnud kaks lanti.

Kella kaheksaks kuulutasime päeva lõppenuks.

Mihkli ja Eriku paadil üks üle kilo koha ja üks punnkoha, paar haugi. Kõuts viis naised linna, kui oli selgunud et kala ei võta. Ise paar haugi sai. Koit võlus ühe 1+ kilose koha ära ja kenasid ahvenaid kümne haru lõpust. Ligi kahene koha olla paadi kõrval lahti pääsenud. Lõuna Eesti paadis oli viis koha, alla kilosed. Enamus päeva kohadest saadi 10 harul trollides.


2 kommentaari:

  1. Hehhh....endiselt ei tee turvakalal ja säinal vahet :) Loodan ,et püügioskused pole nii rooste läinud kui kalaliigi määramine...nii ei saa sinuga suvisele vimmapüügilegi tulla kui hakkad haugipulki ka vimbadeks tituleerima :)Kordame üle, et turval on pärakuuim väljapoole kaardus ja säinal sissepoole...nii lihtne see ongi :D

    VastaKustuta