Esiletõstetud postitus

laupäev, 23. september 2017

Päikene paistab ja ... 23. september 2017

Ilmateade oli helde ja lubas pealelõunaks päikest. Ka tuule vaibumist. Seetõttu otsustasime hommikupooliku jõe peal passida ja pealelõunal ennast merele vedada. Äratus oli kell 8 ja pool kümme võtsime suuna jõele.

Vastik ida tuul, pilves ilm. Suund otse eilse kena koha pakkunud paika. Ja kohe läks ka huvitavaks. Eriti Tarmol. Tal mitu võttu järjest, mul vaid üks ja seegi konn. Päädis see lõpuks sellega, et Tarmol kargas landi otsa keegi korralikum kala. Tuli vaevu venitades paadi alla välja ja tegi seal järsu sööstu ... ning kadus koos landiga. Nöör oli katkenud. Põhjus oli lihtne - sidur oli kinni keeratud. Ilmselt päris ilus koha oli...

Kala minek pani korraliku pitseri tervele järgmisele tunnile. Vaikus vee all. Täiega. Ei ühtegi põksu ka mitte. Tegime siis lohutuseks samal sirgel trollimise tiiru - samuti ilma võtuta.

Kella kaheteistkümne paiku hakkas vaikselt päike pilvedest läbi piiluma. Panime ennast uuesti samasse tsooni ankrusse ja mingi hetk sain kasti kalaseks. Ei miskit erilist. Jätku aga kuidagi ei kippunud tulema. Aegajalt paar üksikut togimist, kuid korralikke võtte mitte. Kell pool üks otsustasime merele kobida.


Kontrollpeatused Mehise kuivanud lepa all ja suure augu järgsel nõlval. Lood näitas kala, aga võtma neid ei saanud. Edasi juba punase maja sirgele välja. Huhh kus seal oli paate. Pea kümme paati erinevate alade peale laiali laotatult. Meie roheline poi oli ka hõivatud ja nii kobisime punase poi vastaskallast proovima.

Sain sealt nelja viskega kolm võttu, ühest ja samast kohast. Otsa ei jäänud. Ei aidanud järgnev värvide mäng ega mängu muutus. Kala togis, ilmselt kinnise suuga.

Mingi hetk jäi roheline poi ka vabaks ja kolisime sinna üle. Ka seal olukord üsna sama - miskid togimised aegajalt, kuid lihtsalt ei võta ära. Sama jama kestis õhtuni välja. Tegime aegajalt paar trollimise tiiru ja tulime siis uuesti samale sirgele tagasi. Olukord ei muutunud isegi kella viie paiku tekkinud vooluga. Ka trollimine polnud suurem asi, paar kala saime, aga erilist närimist polnud.

Õhtuks tulime veel suure kala tsooni tagasi, kuid ka seal kestis vaikus loojanguni välja.

Kogusaak sedapuhku ülinutune - 6 kala käispaadis, 2 kannatas ära võtta; Tarmol üks kala ära võetav. Teine paat trollis enamuse päevast mere ääres ja lõi ka meie kohad üle, aga viis koha kokku pole ka just hiilgav tulemus. Päeva päästis neile trollides otsa karanud 9.1 kilone (108cm) haug. Üks kala oli veel lõksu sirgu vedanud. See kõik muidugi Jaanusel, sest Kõuts põõnas terve päeva paadi ninas. Hoolimata magamisest lükkas Kõuts ümber kõnekäänu - magavale kassile hiir suhu ei jookse - ja korjas päeva jooksul välja kaks koha.

Aga päikest saime me kõik enam kui küll:-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar