Esiletõstetud postitus

laupäev, 7. aprill 2018

Luurel, 07. aprill 2018

Nädala sees tegi sooja ja kõvasti vihma ning vesi hakkas ilmateenistuse andmetel Kasari harudes tõusma. Kevadise kõrgvee haripunkt saabus reedel vastu laupäeva. Tippmargiks vaid +148 - nii et sisuliselt ei mingit suurvett. Laupäeva hommikul hakkas vesi juba vaikselt langema.

Päeval käisin Pärnust läbi, seal jõgi alles jääkaane all. Tume teine küll, aga ei märkigi liikumisest ei lennuki kandis ega uue silla juures.

Tagasiteel vaatasin Velise ja Enge üle - mõlemad veel korraliku valge kaane all. Vaid kaldaääred tänu kõrgemale vee tasemele olid vete alla jäänud.

Vesi kukkus kolinal edasi ja kui juba +140-ni oli langenud, korjasin asjad autosse ja läksin tegin õhtu eel ühe luureka. Rumba sügavate peal.

Kolm tonkat sisse, kaks usside ja üks kärbsevastsetega. Jõgi täiesti sodi täis. Jääpangad triivisid alles allavoolu. Sodi oli pidevalt otsas ja nii käisin kõiki ritvasid

kordamööda puhastamas. Kaks tundi möödusid võtuta...

Tagasiteel läksin kaema, et mida jõgede ristis püüdjad teevad. Seal kolm seltsilist asju kokku pakkisid. Ka neil polnud võtu poegagi...Vigala harus vesi muidu veel hullem kui Rumba all - selline täiesti kohvine vesi... mida Velise allpool siis pisut selgemaks lahjendas.

Täna siis vara veel ... homme ilmselt juba hilja:-)

PS! Üle mitme aasta sai nähtud maja vastaskalda all elavat kopraonu. Päris suur volask teine. Ujus teine keset päikeselist päeva pea hajeli otsas mööda jõge edasi tagasi.

1 kommentaar:

  1. Pane maja alla jämedama tamiili ja kolmikuga tonkad sisse. Kopraliha pidi hea olema :)

    VastaKustuta