Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 9. mai 2018

Puhkus jee 09. mai 2018

Lõpuks ometi on kauaoodatud puhkus käes. Nädal Soomes ees ootamas. Nädal kevadist haugipüüki.

Ilmaprognoos on lausa fantastiline - puhas päike, vähe tuult, olematult vihma. Päeval soojuse tipp lausa 24 kraadini lubab küündida. Nii et puhas päevitamine ees ootamas. Kontrast eelmise aastaga saab jõhker olema - siis karvamüts peas, talvekombe seljas paadis sai oldud.


Loodetavasti teeb haug ka lõpuks karbi lahti. Bonder andis teada, et eile hommikul siis esimesed haugid saadi 4+ kilo. Õhtul olla vaikus olnud, küllap haug rohus koeb. Vesi 9+ kraadi, suudmes. Vool metsik.

Päevakava järgi täna eriti veele ei trügi. Päris hommikuse praamiga üle ei viitsinud tulla, valisime 10.30 versiooni. Terminalis katsetasime targa sadama süsteemi ära. Toimis ludinal. Plaanis on Motonetti minna, paat sisse lasta, asjad valmis seada. Vast õhtul latikat läheme saare taha luurama. Merele täna ei trügi. Kiiret pole.

Tõnu alustas hommikut topsiga ... väidetavalt mahl. Kahtlane jutt, eriti kui arvestada seda praalimist, mis lahti läks:-)

...

Kella kuue paiku suundusime jõele. Väljas suvi mis suvi. 23 kraadi. Kergelt jahutav edelatuul pakkus leitsakule leevendust.

Suundusime otse saare taha. Plaan oli natukene jigitada ja siis latikat tonkatada. Veerand tunniga tegin asjad klaariks - 1.1 kilone koha tuli kena tonksuga otsa. Seejärel lohises nagu oks kuni paadini ja alles siis ellu ärkas. Must KP baitsi suure töö tegijaks. Otse loomulikult ei tulnud sellel lisa - ei mäleta et siit saare tagant kevadel mõni korralik koha enne oleks võtma tulnud. Ilmselgelt oli see ära eksinud koha...

Kella seitsmest kolisime tonkatama. Õigemini kiiskasid söötma. Latikas ei tahtnud ega tahtnud tulla. Pika püügi tulemusena lõpuks kumbki meist kella 8 ja 9 vahel poole kilose nilbaka ära kobistas.

Olime juba loobumas, kui täpselt loojangu ajal lõpuks mulle 1.75 kilone konksu otsa eksis. Peagi peale seda tulime ka tulema. Homme siis merele plaanis minna.

Vesi kümne harus 9.5 kraadi. Mökki all ... 12 kraadi!



1 kommentaar:

  1. Vähe ja punnid ;) Usun, et Tõnu oma suurte kaladega tegi Tsee ja Erri :)
    Muuseas Mangi ennustuse järgi teil tsakrad kinni. Seepärast te kala ei saagi ;)

    VastaKustuta