Esiletõstetud postitus

pühapäev, 17. juuni 2018

Teine päev, 16. juuni 2018

Hommikul sirutasin koikust minema juba enne kella kaheksat. Plaan oli enne tuult merel ära käia ja siis bensu järgi minna.

Ilm pisut soojem kui eile, tuul päeva peale õige pisut vaiksem kui eile. Päike säras täiega. Õnneks minnes veel tuul polnud üles kerinud ja nii sain minna merel tagumise punase poini välja. Kui ankrut sisse lasin hakkas vaikselt iile üles kerima.

Esimene peatus ei midagi. Teine peatus peale esimest punast poid saarega kohakuti ... siis punase maja alune poi, peale seda sama poi teine külg. Sealt sain lõpuks ka esimesed kaks võttu ja lõpuks ka ühe soomuse konksu otsa. Ilmselt latikad. Valvehaugist ei kippu ega kõppu. Kohast rääkimata.

Seejärel ülespoole rohelise poi tsooni. Esimene ankrupaik ja teine vise jõe keskele, kui korraga korralik võtt. Otsa ei jäänud. Järgmine vise ja de ja vue. Seejärel värvide vahetus, mis ühe nolgi otsa tõi ja kui lõpuks algse (musta kp baitsi) uuesti otsa panin sain kolmanda korraliku võtu. Kõik sellised konkreetsed löögid, ime et kordagi midagi otsa ei jäänud.

Piinasin pool tunnikest veel seda paika ja tulin seejärel tulema. Hommik oli mind nulli peale jätnud.

...

Pealelõunasele paadituurile sättisime Reedaga täpselt kell 12. Enne sai kõikvõimalikud iluprotseduurid ära tehtud - päike lõõmas täiega, kreem kulus marjaks ära. Siis gaas põhja ja hooga tünnini välja. Trollima.

Järgnes umbes 5 tunnine trollimine, millele tegime sekka ilusa maja all mõned kohustuslikud jigi visked. Haugipunnid olid millegipärast täiega leilis. Saime vist mõlemad üle paarikümne kala. Haugipunne rohkem kui rubla eest. Üks väiksem kui teine. Neist vaid mõned kalad kõlbasid ära võtta. Suurim 4.4 kilone tuli torni alt, Reeda suurim 2.9 kilone tuli Koskineni ristist üles voolu. Pea diivani augu vastast. Üks 45 sendine koha + punn koha ka veel tünni sirgelt sekka.

...

Kell kuus tuli järgmine vahetus peale. Argentiina polnud Islandist jagu saanud ja nii kogunes põhjamaine fännklubi ülemeelikus tujus paati kalale.

Võtsime hooga - no 23 kilomeetrit ikkagi tunnis - tünni sirge poole peale välja ja tulime sealt trollides tagasi. Suure osa ajast tegeles enamus seltskonnast laulmisega. Nii kui mõni kaater mööda läks, oli laulujoru "las lainel möllab torm" lahti. Turistid. Kalapüügist eriti asja ei saanudki, sest kell seitse panime veel Taani - Peruu mängu läpakast mängima.

Õhtune sats maabus püügilt ühe pea kilose koha ja ühe ahvenaga. Haugipunne sai samuti mõned tagasi lastud. Sulev sai oma esimese haugi ja oma esimese ahvena. Käed vähemalt limased:-)

...

Õhtu viimane vaatus saabus peale Taani mängu. Olin kaks päeva poolsaare tippu putru heitnud ja nüüd läksime lastega valget kala nõutama. Peksime usinalt usse vette ja saime saagiks kõikvõimalikke sorte uimelisi - särge, roosärge, nurgu, kiiska, ahvenat ...

Poistel oli miski punktisüsteem ka veel välja mõeldud. Haug pidavat ikka kõikse vingem olema:-) Kuigi osa seltskonnast kavatses vist ööseks peale jääda, tulime lõpuks kõik  ikka kaldale ära.

Homme koju ära. Aitab sellest suvitamisest.

...

Pühapäeval enne minekut käisid poisid veel sisse söödetud kohas latikat piilumas. Parv oli sedapuhku kohale jõudnud. Mõned meelitati ka veest välja. Suuri polnud, sellised 500-600 kanti kalad.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar