Esiletõstetud postitus

pühapäev, 11. november 2018

Kasaril, 10. november 2018

Viimasel reisi juhtunu oli kalapüügi isule paraja põntsu pannud. Nii polnud mul laupäeva lõunani ühtegi konkreetset püügiplaani, enne kui Ain whats-upis lutsu tonkatamisest juttu tegi. Paar lauset hiljem selgus, et ta tulevast nädalavahetust mõtleb... mul jäi aga istutatud mõte pähe kinni ja nii otsustasin  juba seekord üksi luurele minna.

Kella kolme paiku ronisin autosse ja suundusin teda poriga kokku määrima. Mõttest käis läbi, et ilm lutsupüügiks nagu peab - pilves ja hall, paraja (kagu) tuulega, vahel miskit pudinat taevast alla tilkus... Ilmselt sama mõtlesid ka kaaskannatajad, sest Rumba juurest mööda sõites kangastusid pea kevadised pildid - neli autot juba parkimas. Õnneks vanamõisa juures leidsin endale koha. Parkisin tee servale ja tegin kand ning varvas üle elektrikarjuse kääru peale välja. Allavoolu kaks meest juba platsis.

Ridvad said sisse seatud nii kella poole nelja paiku. Üks varustatud ühe konksu ja mullaussiga, teine kahe konksuga, kus mullaussile seltsiks veel väike kirp koos kärbsevastsetega. Kiiruga tehtud plaan tähendas seda, et olin sügavkülmas oleva söödakala maha unustanud ja nii lootsin veel enne pimedat paarile särjele trehvata.

Algus polnud paha. Pea kohe pani kärbsevastsete ridvale keegi korraliku ühekordse paugu. Kui viis minutiga midagi rohkemat ei juhtunud, hakkasin rakendust välja kerima. Kinni mis kinni. Kõik see kraam peale kirbu jäi põhja. Uus rakendus otsa ja uuesti keegi sikutas. Olin juba üsna kindel et küll ma siit peagi mõne valge kala söödaks kätte saan, kui selgus et see jäigi kuni hämarani viimaseks võtuks.

Vaikus lõppes hämara lõpus, mil sain mullaussi ridvale kaks ühesugust võttu. Ühekordne tugev tõmme, viis minutit vaikust, välja kerides mullaussil pea tuuri pandud. Uuesti ritv sisse ja sama lugu. Krt. seda teab kes need rüüstajad olid.

Seejärel saabus pimedus. Tuul paisus. 4 kraadi sooja muutusid iga minutiga aina rohkem jahedust tekitavamaks. Pidasin vastu kuni poole kaheksani ilma ühtegi võttu nägemata ja tulin sooja sauna ära. Ilmselgelt olin liiga õhukeses riietuses püüdma läinud. Nii et esimene lutsutamine läks aia taha - null mis null. Aga auto sain see eest korralikult poriseks:-)

Vesi Kasaris +72 ja kergelt langev. 6 kraadi soe. Järgmine nädal peaks siis meelitama Aini vasakpööret harjutama:-)

PS! Kohalik mees rääkis, et eile olla üks mees kaks alla kilost saanud. Vaikselt hakkab ilmselt merekala sisse tulema.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar