Esiletõstetud postitus

teisipäev, 12. mai 2020

Haugi hooaja avamine Teenusel, 12. mai 2020

Viimased kümme aastat olen haugihooaja avanud Soomes. Sedapuhku see aga ei ole võimalik ja nii tuli mingi muu plaan välja mõelda. Otsustasime Ainiga, et vaja minna Teenuse jõge loodima. Äkki suviseks latikaks-linaskiks midagi silma torkab, loodime põhja ja muu hulgas kangutame hauge välja.

Ilma keeras nii külmaks ära, et hommikul vara polnud mingit tahtmist minna. Kummipaadi kokkupanek mõnekraadise sooja juures pole just mõnusaim tegevus. Nii sättisime ennast jõe äärde alles poole üheteistkümneks, kui väheke juba soojem. No umbes hea tahtmise korral 10 kraadi lausa. Päikesepaiste käes ja tuule varjus oli täitsa mõnus. Hiljem veepeal, enam mitte nii väga.

Paat kokku ja Aini  soetatud Deeper paadile sleppi. Otsustasime esimese otsa teha Laastre paisu suunas ja kui elektrimootori akut jagub, siis ülevoolu ehk Teenuse suunas ka pisut. Sealt poolt siis häda korral hea allavoolu kulgeda...

Püügist pole suurt midagi rääkida. Madalikud valmistasid üllatava pettumuse, sest isegi kupuvahte polnud kusagil märgata. Sügava ja madala vahelistel aladel konnasid ikka kargas otsa, aga ei miskit ilusat. Sügava enda pealt ei midagi. Ain sai suurima 1.7 kilo (too oli nii pirakas, et pildile ei mahtunudki). Ma ei saanud kilotki täis, kolm kala napilt mõõdus, ülejäänud päris konnad. Üldskoor tervikuna mulle 11:3 ja mis kõige tähtsam, see esimene kala ikka, too ka mulle. Seega võit mis võit, pole siin midagi vaielda:-)

Jõgi ise oli aga üsna põnev. Olin seda vaid paar korda aastakümne eest paadiga proovimas käinud. Ei mäletanud, et ta nii vaheldusrikas on. Sügavuse mõttes. Vahel viis meetrit vett, siis kaks meetrit.  Loodi järgi igasuguseid künkaid ka täis. Paisu eel üsna pikalt madal ja kivine ning siis korraga kaks viiemeetrist auku. Võiks ju nagu midagi olla...

Linaski ja latika jaoks sai paar kohta ka ära registreeritud. Suvel peab mõne neist söötmisega ette võtma.

Püüki alustasime umbes kell 11 ja neli tundi hiljem andis elektrimootor märku, et enam jaksu nii palju pole. Olime umbes poole sellest ajast maksimumkiirusega sõitnud. Kuna tolleks hetkeks oli meie asukoht natuke maad autost Teenuse suunas, mõtlesime et läheme veel natuke ja siis keerame ümber. Tagasi keerates selgus aga kurb tõsiasi, et vastu tuult sõitmiseks mootoril jõudu enam piisa. Nii tulime viimased 1.5 kilomeetrit mõlade abil. Seega täistuuridel sõites jagub akut vast 3.5 tunniks. Peab teinekord vähe aeglasemalt sõitma. Ja varuaku ikka soetama.

Lantidest ka. Kasutasin põhiliselt Soomes töötavaid Jessesid - üks viidika värvides ja teine sinakas-hõbedane-punane. Too teine töötas paremini. Juhul, kui punnide väljameelitamist selliselt võib tituleerida. Ain oma kiirabiga andunult rohtu katkus.

Seega linnuke haugipüügist nüüd kirjas.

PS! Huvitav mis aastast see märk seal jõe kaldal on?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar