Esiletõstetud postitus

neljapäev, 7. oktoober 2021

Tagasi Soomes, 07. oktoober 2021

Andres hakkas juba septembri alguses rääkima, et läheme teeme koos tema paadiga ühe kohatripi. Selleks aastaks on neid reise mul juba üsna palju olnud, aga egas küll küllale liiga tee. Seda enam, et hea võimalus proovida ühte kiiret paati ja uusimat tehnoloogiat. Paat, mis on varustatud 75 hp mootoriga, ankruks kasutab elektrimootorit, loodiks 3D versiooni ... no seda peab saama ju proovida.

Üle lahe tulime juba kolmapäeva päeval. Terve reisi istusin koosolekutes. Neljapäev jätkus üsna samal lainel, alustuseks tunnike jigitamist ja seejärel poolteist tundi teamsi nõupidamist. Nii algaski minu jaoks reis ca kella 13 paiku. Siis kui töö tehtud sai.

Tuli välja, et selleks ajaks oli päeva põhiline võtuaeg möödas. Andres oli koosoleku ajal mingi kolliga maadelnud, paar võttu veel saanud. Mehis ja Anti kumbki kolm+ kohad välja võlusid. Lisaks üks 2+ ja veel paar väiksemat. Toimus see kõik ülalpool linna, ilusate majade tsoonis. Ma passisin sel ajal paadis mõnuga nina vastu ekraani.

Ülejäänud aja veetsime erinevaid püügipaiku läbi proovides. Paadi kiirus tekitas sellise püügistiili, et kui siin ei ole kala, siis siva kilt edasi. 50 km tunnis liikumine on vähekene teine tera, kui mu harjumuspärane 27 km/h. Paaris ankrupaigas paar punni, mõnes togimised, nii me lõpuks koskede alla välja jõudsime. Seal vast päeva korralikum võtt, kuid ilmselt polnud see minu kala.

Tagasiteel sain ühe koha lõpuks kasti ka. Kilo kanti. Need neljakümnekahesed, mida siin enamus paate meeleheitlikult ära korjab, lendasid kenasti vette tagasi. Nii meil päeva lõpuks midagi suurt fileerida polnudki.

...

Mehis ja Anti kangutasid päris kenasid kalasid. Ühe õhtuse 3+ kilose ka "tseejaerrisid". Nad on nii pikalt siin olnud, et koha fileerimisest noad juba nüriks läinud. Kahju kohe neist :-)

Kalev liitus seekord meie parteiga - ehk siis sellistega, kelle arvates täna kala nagu ei võtnud. 

Päeva peale nägime jõel mitmeid eesti paate, aga Spinnerist õnnestus meil kuidagi niimoodi mööda sõita, et teda ei näinudki. Kuna nende seltskond juba homme koju pidi minema, siis seekord tervised üle neti saadan.

Neli püügipäeva ees ootamas, vast saame mõnele kenamale kalale ka pihta. Ilm täna oli üsna sandilt tuuline. Vast keerab pisut vaiksemaks ka.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar