Esiletõstetud postitus

neljapäev, 6. juuli 2023

Neljakesi, 05. juuli 2023

Hommikul tegin vihmasajus jooksmise ära. Seejärel läksin kaheks tunniks kella 11 paiku vee peale. Kella ühest pidi teine seltskond saabuma... Siirdusin otse põõsa auku, kus Andrus ja Agur ees püüdmas. Neil oli hommiku jooksul kolm 50 cm koha tulnud. Nüüd paatkond lõunale ära lahkus.

Tegin alustuseks kaks jigiankrut ja siis lõin käega. Ei klapi mul seekord see jigitamine siinsete kohadega. Kuidagi kohe ei klapi. Panin Relaxi kiirabi paadile sabasse ja trollisin sügava ala läbi. Kaks tiiru tegin, kaks võttu, kaks koha. Esimene 2 kilone, teine kilone. Kolmandaks tiiruks enam aega ei jäänud. Siirdusin kodu poole minema.

...

Peale kella kolme suundusid juba kaks ekipaazi vee peale. Mina ja Martin ühes paadis, Kõuts ja Mihkel teises. Nende paatkond suundus kümne harusse ülesvoolu vaatama, me panime joonelt punase majani välja. Järgmised viis tundi olimegi selles tsoonis. Trollisime ja jigitasime vaheldumisi.

Alustuseks sain Yozu-ri tööle. Seejärel leidis Martin kollase jesse oma landikastist ja minu Yozu-ri kahvatus ja tõmbas justkui häbelikult kõrvale. Ei võttugi... Jooksutasin teda tühjadest tiirudest hoolimata edasi. Toibumine toimus alles alles siis kui Martini kollane Jesse põhja jäi. Kentsakas lant, sama nali oli kevadel Karikkoga. Justkui konkurentsi kardaks.

Jigitamine ei toiminud endiselt. Martin ühest ankrust ühe koha sai, aga see oli ka meie ainukene jigivõtt. Mul endal mitte võtupoegagi :-(

Päeva tipphetked minu jaoks olid "minutid tõugjaga". Paar korda proovisin kevadises tõugja püügipaigas, erinevates ankrutes teda leida, aga ei miskit. Kolmandal korral kui seal kandis olime, nägin eemal korraga plärtsatust. Jaht oli alanud... Korrigeerisime kiirelt ankrupaika ja paari minuti pärast oligi esimene kala otsas. Järgmise 20 minuti jooksul sain neli kala kätte, lisaks üks pääses peale pikka väsitamist paadi kõrvalt minema. 6-7 tühja võttu oli veel. Üks tõugjas võttis lausa kolm korda, enne kui otsa jäi. Ülilahedad minutid. Pulsikella pealt pärast vaatasin et 120 lööki tuli tol hetkel minutis ära :-)

Suurim tõugjatest oli 3.15 kg, kaks tükki olid veel üle kahe ja poole kilo. Martin korjas samal ajal samast ankrust oma rekordhaugi välja - 3.2 kilo. Tõugjat tal käivitada seekord ei õnnestunud.

Peale seda trollisime kodupoole minema. Õhtu lõpetuseks tõi Yozu-ri ilusa maja tsoonist 1.6 kilose koha. Võtt oli selline, et ritv lendas hooga paindesse ning sidur pani täiega laulma. Olin kindel, et suur haug. Välja tuli aga koha, kellel konks oli seljauimes kinni. Seega lant sõna otseses mõttes tõi selle kala :-)

Päeva tulemuseks mul 2 (hommik) +2 koha (õhtu) ning 4 tõugjat. Martinil 3 koha kaasa ja 1 haug. Lisaks paadist ca 10 kohakonna läbi käis. Teine paatkond sai kaks haugipunni paadist ja kaks nurgu sillapealt püüdes.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar