Esiletõstetud postitus

teisipäev, 26. märts 2013

Pärnu jõgi 26. märts

Teine päev. Hommikul kell 8.30 olime isaga jõe ääres. Ilm mõnusalt karge, kerged miinuskraadid, vaikse tuule ja lauspäiksega. Imeline ilm jää pealt kalapüügiks.

Alustasime samast kohast kus eile, kuid seal ei toimunud midagi. Seejärel võtsime suuna ülesvoolu. Jõe keskpaigas sai tehtud teine auk ja sealt kaks kopsakat nurgu lühikese aja jooksul välja võetud ... ja need jäid pikaks ajaks päeva suurimateks kaladeks...

... edasi sai läbi puuritud pool Pärnu jõge kuni Reiuni suudmeni välja, aga mitte midagi. Ilm läks lõuna paiku päris soojaks ja kala otsimine aina vaevalisemaks. Ilm ja loodus olid ilusad, aga kole palav! Lumi muutus pehmeks, käia raske, puurida raske ...

Pealelõunal keerasime otsa ümber ja otsustasime suunduda tagasi sinna, kus nurud pesitsesid. Poolel teel liitus meiega ka Viljar, kes oli millalgi ennelõunal jõele jõudnud. Ka Viljari tulemused ei andnud põhjust rõõmuhõiseteks.

Kolmekesi koos  võtsime suuna allavoolu ja otsisime kala edasi. Aegaajalt, midagi keegi ikka sai - nurud, särjed, ahvenapunnid, aga ei midagi erilist. Võtud olid üksikud ja väga kaootilised. Jää all valitsest vaikus. Ja nii kuni kella neljani välja, mil Viljar otsustas lahkuda ja ma otsustasin veel korra jalad selga võtta ning minna tagasi sinna kus mõne päeva eest vimba saime. Isa jäi allavoolu olevatesse sügavikesse nurgu narrima.

Pool viis olin mõne päeva taguste aukude juures tagasi. Lasin oma punase vimmamarmõssi alla ja läks lahti. Järgmise kahe tunni jooksul tuli kala üsna mitmest august. Põhjast kõrgemalt (pea meetri kõrgusel!) mängides tuli vimba, põhja kohalt nurgu ja ahvenat. Kala näris täiega. Meeletu kontrast kogu eelneva päevaga - kala oli täiega olemas ja näris korralikult.

Kokku siis jääle kümme vimba, mitmed poolest veest äraminekud; üks vimb tiris ennast augu alla kinni, nii et saigi lõpuks vabaks. Vahepeal järgnes võtt pea iga ülesmängimise peale.  Vahel võtt rauges,selleks et järgmises augus samamoodi edasi minna. Mõnus õhtupoolik kestis poole seitsmeni välja.

Homme ootab ees kolmas päev!

Ilm: +3 kraadi, päeval kerge läänetuul, mis õhtul põhja keeras; päike, õhtupoole ka pilved



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar