Esiletõstetud postitus

neljapäev, 21. märts 2013

Vigala jõgi 21. märts

Tulin hommikul maale (Vana-Vigala)  ja pealõuna sai otsustatud kalapüügi kasuks.

Võtsin kõne Maidule, kes Kasaril pidevalt püüdmas käib ja sain teada, et Karjamaa august üks vimb mõõdunud nädalavahetusel juba tuli.  Aga üldiselt pidi ikka vilets olema...

Erilist optimismi jutt just ei tekitanud, aga tuleb ju ikka ise proovida ...seetõttu võtsin suuna Vanamõisa alla (Kasari), kuid täis tuisanud põld tuletas meelde aastate tagust "kinni istumist", millest aitas välja naaber oma traktoriga ja seetõttu, keerasin auto väikese (Vigala) jõe peale. Valisin püügikohaks Rumbast ülesvoolu olevad sügavamad kohad.

Alustasin kella kolme paiku, kui samas kandis olnud venelased just lahkusid. Olen sealt kohat eelnevalt ilusaid ahvenaid saanud ja kuna suviti saadakse sealt ka latikat, mõtlesin et kasutan Salmost ostetud Sensase Ice Fishing  Pellet Bream Black sööta. Olin seda sama sööta kasutanud ka viimasel Soome reisil Kokemäenjokil, mil küll tundus, et kala ujub sellest söödast võimalikult kaugele ... aga erand pidi ju reeglit kinnitama:-) Igatahes, sai kaks auku sellega söödastatud ja püük sai alata.

Järgmised kolm tundi, sai puuritud umbes kümme uut auku, käidud katsumas söödastatud auke, mängitud kirpu nii aeglaselt kui kiirelt ... ja tulemuseks oli 1 kiisk ja 1 kolmekümne sentimeetrine haugitatt. Täielik vaikus vee all!

Uskumatult masendav - märts saab juba läbi, aga jões on justkui südatalv. Ei kippu, ega kõppu. Tuleks ometi sula.

Aga homme! Poest sai soetatud uusi vimma kirptirke, mis Pärnu jõelt kõik vimmad kohale meelitavad:-)

Ilm: -3 kraadi, tugev kirde tuul, pilvitu taevas.

PS! Vesi on jões väga madal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar