Esiletõstetud postitus

reede, 21. oktoober 2016

Tagasi Soomes, 20. oktoober 2016

Kaua planeeritud reis kooseisus Tarmo, Kõuts, Mihkel ja mina, startis hommikul vara Lääne-Soome poole. Hommikune Tallink, kõvasti üle kolme tunni autoga vuramist - Kõutsi maastur lihtsalt venis ja venis... - ja siis Motonet. Lõpuks asjadega üle jõe ja mökki. Kella kolmest saime jõe peale.

Ilm super luks - päike, tuul vaikne, sooja küll vaid mõni kraad, kuid täitsa mõnus oli olla. Pikalt ei mõelnud ja panime täisgaasiga otse linna alla. Sinna kus eelmisel korral midagi toimus. Üks soomlaste paat ees - vertikaalset jigi mängitasid; seadsime ennast august alla voolu randi peale sisse. Ja pommitama.
Vool täitsa olemas, kuid 20 grammiga kannatas püüda. Mootoriõli, kloun, viidikas, uus daiwa koledik ... ei miskit. Ei ühes, teises, ega kolmandas ankrupaigas. Samal ajal soomlased kaks punni välja meelitasid. Egas midagi, augu teise äärde.

Seal hakkas vähehaaval midagi lubama. Keegi korraks daiwa omale otsa vajus, kuid ära pudises. Konn. Tarmol paar togimist. Kuna võtud nõrgad panin lisakonksu juurde ... ja kaotasin esimese landi. Vaikselt tulime ankrupikkustega allapoole. Vahel keegi togis ja lõpuks vahetult enne auku ühe 44 sendise välja meelitasin. Klouniga. Seejärel vaikus.

Tirisime ankrupikkuste kaupa paati allapoole. Peale kõrkjaid latikad togisid, kuid koha vaikis. Vool oli ka vaiksemaks jäänud. Kala ei võtnud. Vaikselt lante kaotama hakkasin - peagi kahest daiwast ja ühest klounist lahti sain. Nii saab varsti daiwade pakk tühjaks... Kohast ei kippu ega kõppu.


Päikese loojangu aegu lõpuks kerge elavnemine toimus. Igast ankru paigast miski togimine. Tarmol klouniga üks 45 sendine paati ja kummalgi veel üks konn paadis ära käis. Paar ära kukkumist, mitu mitte otsa jäämist. Kõik võtud sellised punnide omad. Suured kalad magasid või siis pole neid siin enam? Enne pimedat tulime ära - põhimõtteliselt jäid punnid togima...

Mihkel ja Kõuts käisid mere ääres ära, limasid meelitamas. Kõutsil kolm haugi. Mihkel oma haugid otsast ära raputas, lisaks üks ahven. Trollides. Loopides kala üles ei leidnud. Kalevil (tema siin mitmeid päevi juba paigal) üsna nutune päev - viis punni paadini oli käinud, kuid ära võtta ei kannatanud midagi.

Aga tore oli jigitada sellegipoolest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar