Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 10. juuli 2019

Tornio jõel, täispikk päev, 09. juuli 2019

Pere ei tahtnud päeva jooksul kuhugi liikuda, nii sain kõvasti sõuda. Alustasin juba kella kaheksa paiku hommikul ja tegin päeva peale 3 vooru. Esimene paari tunnine. Teine päeval samuti paari tunnine. Ja lõpetasin nelja tunnise satsiga.

Ilm oli ilus, päikeseline ja soe. Vaid viimase korra esimesed kaks tundi tõmbas pilviseks ja tegi pisut tumedama olustiku. Isegi päikeseprillid pidin eest ära võtma.Veetase vaikselt kukub, olles algusega võrreldes umbes viie sentimeetri võrra allapoole tulnud. Ainukene püüki segav faktor oli tuul. See puhus põhjast, õnneks küll üsna nõrgalt. Ilmaprognoosi viiest meetrist sekundis jäi ta küll väga kaugele. Õnneks.

Positiivse poole peale võib kanda üsna mitu asja. Esiteks selle, et harjus oli päeval väga tige. Korralikke rabamisi ja ära kukkumisi üsna mitmeid. Enamasti suured kalad. Ühe ära võtsin, see 550 grammine oli. Ja sugugi mitte suurim, kes otsas käis. Teiseks see, et suutsin viie ridvaga sõita terve päeva ilma et sassi oleks liine saanud. Lõpuks jäid lantide kaugused vasakult lugedes - 10m ,13m, 15m, 18m, 12m (kõik numbrid "umbes"). Nii et kaks vasakut mängisid teine teise ligidal kenasti oma liinis, üksteist segamata. Ei tea kas peaks hakkama mõtlema kuuenda ridva peale? ... Ja loomulikult võib plusspoolele kanda selle, et ei uputanud ühtegi mootorit ära, ega tõmmanud ühtegi konksu näppu:-)

Päeva jooksul sai kõvasti lante vahetatud. Hetkeseisuga võiks siis maha kanda järgmised voblerid: punase edi, helepunase edi, uue saksa edi, vana saksa edi, lilla poppeli, punase-rohelise poppeli, punase-kollase poppeli, oranzi wäylä, must-puna lilli, lillaka hejo, saksa jässe, kirakka, hk haba... kindlasti läks mõni juba meelest ära. Ainukesena neist lantidest puudutas heledat edit üks harjus. Muidu seisid ridvad stoilise rahuga paigal.

Neljas kohas nägin lõhet mängimas. Esimene meie oma rannast vaevu 100 m ülespoole. Teine Jaanuse sauna all. Selle kala puhul kahtlustaks pigem merikat - hüppas üks nii kahe-kolmekilone üsna nina all õhku. Kolmas mängis paar korda slipi ees. Neljas oli enne pumba auku kuivanud puu juures. Sellega sai natukene peitust mängitud.

Olin kala esimese hüppe ajal ca 20 meetrit keskvee poole. Kuna seal vool väike, siis tõmbasin paadi jõuga vastuvoolu ülespoole ja seejärel suundusin nähtud plärtsatuse paika. Kui omast arust olin õige koha peal ja landid kenasti "kala nina ees", otsustas lõhe paadist meetrit 7-8 paremal pool pinda tulla. Justkui märku andes, et üle sõitsin... Tõmbasin siis paadi vajalike meetrite võrra paremale, sain liinid otseks ja ... kala hüppas paadi nina juures, selja taga, viie meetri kaugusel korraliku maoka. Sinna ta minust jäi.

Kella üheksa ajal tulin lõpuks maha ära, sest suur jalgpall pidi algama. Argentiina versus Peruu. Messi sai 2-11 tappa ja on alagrupist väljakukkumise äärel. Väidetavalt olid peruukad sääsed ära ostnud ja kõik nad Messile kallale ässitanud...

Homme jälle päev. Äkki on minu lõhe ka juba jõkke tulnud.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar