Esiletõstetud postitus

pühapäev, 11. august 2019

Teel Tornio jõele 11,. august 2019

Kuu möödus kui lennates. Samal ajal pakitses paras kärsitus hinges. Suvine lõhe tagaajamine oli pakkunud paraja pettumuse - kui ikka terve nädalase sõudmise peale ühtegi võttu ei saa, siis on raske optimistiks jääda. Ja see tunne ei kippunud peast välja minema. Pakitses teine üsna häirivalt sees ja pea iga päev ronis mõtteisse tagasi. Õnneks töö nõudis tähelepanu endale ja kiirendas perioodi oluliselt.

Laupäeval ronisin Pasilast rongi peale. Üksi. Pere tuleb seekord 24h hiljem järgi. Vahtisin paar tunnikest videosid ja jõin kajutis külma õlut. Motonetist tehtud investeering külmakoti näol hakkas ennast juba ära tasuma. Hoolimata kuuetunnisest soojas olekust (õues temperatuur +23 kraadi) oli õlu endiselt meeldivalt külm. Mitte jahe, vaid külm. Samasugune nagu ta külmkapist sinna kotti maandudes olnud oli.

Seltskonna puudumise tõttu vajusin juba kella üheksast koikusse ja seetõttu algas pühapäev ka üsna varakult. Kella kuuest hakkasin juba restorani vagunit otsima. Nende ridade kirjutamise aegu on kell alles seitse hommikul ja rongiga minna veel paar tundi.

Ees ootavad kaks püüginädalat tunduvad tulevat vihmased. Gismeteo ennustab lausa igaks päevaks vihma, kokku lausa 40mm ulatuses. Yr muudab oma ennustust pea iga tunni tagant, aga üldjoontes vaatab ka sealt vihm vastu. Kuna veetase on jões läbi aegade üks madalamaid, siis püügiulatuse suurendamiseks see halba küll ei tee. Samas pole tõusev vesi kunagi väga hea, toob rämpsu kohale ja sodis on paha püüda. Aga mis parata. Ja ütleb ju vanarahvas, et suured kalad tulevad sogase veega:-)

Eesmärk on üsna lihtne, kummalgi nädalal tahaks saada vähemalt ühe lõhe - mis teha suvine päevitamine paadis (Mihkel ütles selle kohta, et peab siis nii kaugel päevitamas käima:-)) on lati alla toonud. Ja lõhe algab ikka kolmest kilost. Ehk alla selle olevad isendid selleks ei kvalifitseeru!

Webist saadaoleva info alusel tegi lõhe eelmisel nädalal peale ilmade jahenemist karbi korralikult lahti ja terve Kolari piirkonna peale saadakse üle paarikümne lõhe päevas. Ka Väylänpäält saadakse midagi iga päev. Nii et lootust justkui oleks. Naine küll ütleks kohe selle peale, et ära aja ootusi suureks...

Palju pole enam oodata - lõunast peaks jõe peale saama.

1 kommentaar:

  1. Seda lõhet sa siis nutsidki vimmapüügi aegu taga :) Kle kui latt alla lastud kas siis 3+haugi ka lõheks tembeldad :)

    VastaKustuta