Esiletõstetud postitus

pühapäev, 18. aprill 2021

Õhtused jalutuskäigud Vigala jõel, 18-19. aprill 2021

Laupäeva püügi jätsin vahele. Saagisime puid ja tegime teisi värske õhu aktiviteete, mida maaelu pakub. Pühapäeval sättisin ennast õhtupoolikuks jõe äärde. Risti.

Väljas juba mitmendat päeva suhteliselt sama ilm. Tugev kirdetuul, lauspäike, sooja juba 16+ kraadi. Poleks tuult, oleks juba päris palav. Vihma oleks ka hädasti vaja. Vesi jões langeb kole kiiresti. Vigala jõel täna juba +82. Vee temperatuur ka juba 10-le kraadile läheneb.

Kohapeal oli ees ootamas Egon koos lapsega. Peagi veel üks mees seltsi tuli. Sain oma tavalise koha Egoni lahkel pakkumisel endale ja algus oli ülimalt lubav - kohe esimesel tiirul vimb otsas, kuid kukkus kahjuks ära.

Järgnes selline poolteist tunnikest sellist aega, kus aegajalt vimb endast märku andis kuid ära võtma ei kippunud. Lõpuks ühe ikka kobistasin ära. Särge eelmiste päevadega võrreldes, kas vähem või siis lihtsalt väheaktiivsem. Igal juhul minu suurt kuldset kuulikest väga agaralt ei torgitud. Egon küll tõmbas järjepidevalt, aga nood kõik söödapadjal istujad. Ma täna rohkem alumist tsooni uurisin ja sinna padja peale sageli ei eksinud.

Proovisin edutult vahepeal ka hõbedast discopalli, kuid ka see ei tekitanud kellelegi erilisi tundeid.

Vimma võtt saabus umbes poole seitsme paiku ja kestis vahelduva eduga poole üheksani välja, kui ära tulin. Kusjuures vastaskaldal hakkas action kõva tunnikene varem, kui üks mees järjest neid välja noppis. Ise lõpetasin päeva 9 vimmaga ja kui ma õigesti lugesin, siis sai vähemalt sama palju ka vastaskalda mees. Särgesid tuli mul vaid 22 tükki. Võrreldes Egoni ja kõrval olnud mehega, sain neid ikka vähem kui nemad. Erinevalt vimbadest.

PS! Ain käis hommikul turva augul. 5 vimba ja 0 särge. Kentsakas, et särge polnud.

...

Esmaspäevane jalutuskäik osutus õite lühikeseks - uksest välja, kolmkümmend sammu paremale, iste maha, ritv valmis...püüdma. Teiste sõnadega ei viitsinud kuhugi minna. Vaikselt hakkab vist vimmapüügi isuga ühele poole saama... Nii õngitsesingi tunnikese oma kaldal.

Minu maja all üldjuhul vimb pidama ei jää. Kui trehvab peale, siis trehvab. Särg, tõsi küll leiab siin puhkekohti pikemaks peatuseks. Ja olid nad ka kohe platsis. Ükshaaval neid tilkus, kuni tuli üllatuskülaline. Kena võtt, matsti kala taga. Olin kindel et vimb, aga ujus huvitavalt silla alla peitu. Lõpuks selline silma järgi 600-700 grammine turb õhku korraks ahmima saabus.

Too madin ajas muidugi särjed laiali ja nii ma pikalt enam passida ei viitsinudki. Kokku siis kuus särge ja üks turb.

Valvetonka otsa tilgub vimba üks kala päevas - suuremad partiid siiamaani pole veel jõudnud.

Vigala veetase +80, veetemperatuur 9,8 kraadi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar