Esiletõstetud postitus

laupäev, 17. aprill 2021

Vaba päev Vigala jõel, 16. aprill 2021

Reede olin vabaks võtnud ja plaanisin hommikul varakult püüdma minna. Kuna Egon tuli hilja õhtul püügiplatsile, siis lugesin talle veel sõnad peale, et ta mulle kohta hoiaks. Juhuks kui keegi enne jõuab... Õigesti tegin, sest varahommikul kohale jõudes, avastasin ennast ühe teise mehe sabas kohale vantsimas. Keegi tatsas sada meetrit eespool ja suundus otse loomulikult samasse kohta.

Egoni hoitud kohal sättisin püügiasjad korda ja asusin püüdma. Tõotas tulla päikeseline päev. Sooja lubas üle kümne kraadi, tuul tõsi küll tugev aga õnneks puhus kirde kaarest, mis polnud just paha variant. Öö oli jahe ja jahutas õhtuse vee 1.5 kraadi võrra maha. Nii ma väga hommikusele võtule ei lootnudki, pigem päev ja õhtupoolik huvitasid.

Olin eile katsetanud Trapperi punast vimma sööta, mis erilist tulemust ei pakkunud. Otsustasin seda täna shokolaadi variandiga kokku mixida. Kokku tuli selline mõnus maasikatoonides toode, mis täitsa heasti lõhnas. Andsin sellel minna.

Püük algas üsna produktiivselt, esimene vimb tuli umbes sel ajal, kui ma korki  vees pigem aimasin kui nägin. Teine kala peagi järgi. Seejärel vahelduseks särge ja ka vaiki hetki segamini. Tasapisi midagi tilkus, aga ei midagi roosilist samas. Söödapadjakese peale keegi ennast paika ei olnud sättinud, kõik võtud pigem allavoolu oleva mätta kõrvalt.

Kaotasin vahepeal oma kuldse kirbu ja proovisin vahelduseks hõbedast discopalli ja pidin nentima, et kui Egon vasakul särge tõstis, siis mul endal vaid aegajalt keegi selle tooni vastu huvi näitas. Vahetasin kirbu tunnikese hiljem välja ja läks andmiseks. Põhivõtt oligi kella 9.30-10.30 vahel, mil vimb oli natukese aktiivsem. Tundus et peibutussööt hoidis teda ka kenasti püügiplatsi kinni, sest enamus võtte söödapadja lähedusest. Seejärel vajus aktiivsus vaikselt ära ja kell 11 pandi karp päris kinni. Tolleks ajaks oli mul 9 vimba sumbas ja 20 särge lisaks kaldal käinud.

Vaikuse ajal otsustas Egon, et prooviks aniisilõhnalise peibutusega. Kas see oli nüüd tingitud sellest, et nii vänge lõhn külmas vees lihtsalt liiga intensiivne oli ja peletas kalu eemale, või oli lihtsalt pigem pikk pikk paus... igal juhul sain ma järgmise 5 !!! tunni jooksul vaid mõned särjed lisaks. Üks vimb korraks käis voolu sees otsas, kuid üldjuhul oli selline vaikus, et hea kui keegi kergelt veerand tunni jooksul korki puudutas.

Päeva peale tuli meile seltsi juurde. Merikapüüdjad olid jõe ja mere sassi ajanud ning spinningu korgiõnge vastu vahetanud. Raimolt poeg ka veel seltsis. Tulid ja nautisid päikeselist ilma. Tänu ajastusele läks kalaga neil natukene nihu, tõsi Raimo ühe vimma ikka välja meelitas. Nelja paiku lahkudes võtsid nad oma "needuse" ka ühes ja enamvähem veerand tundi peale nende minekut algas õhtune ralli.

Alustuseks tegi särg oma suu lahti ja aja edenedes ka vimb. Egon oli oma aniisi kotti ära peitnud ja peibutasime vähem vängemate lõhnadega. Shokolaad. Martsipan. Mingi segu. Lisaks minu segu. Kõik koos polnud üldse paha. Kuna lisaks oli vahepeal samale kaldale püüdma tulnud Tallinna mees ka oma söödapommid vette virutanud, siis polnud kaladel enam võimalustki kiirelt meist mööda ujuda.

Õhtu oli mõnus. Särge tuli sageli ja vimb võttis ka normaalse tempoga. Vimma puhul oli tore ka see, et esmalt endast märku anti ja ka pisut meelitamist nõuti, enne kui pakutav alla neelati. Äraminekuid küll polnud, kui tühja vehkimisi piisavalt. Särg võttis meelsamini tugevamat triivi, vimb vaid kergemat pidurdamist teatud kohtade ees.

Päeva lõpuks oli mul siis 18 vimba ja 66 särge +  kuhjaga D vitamiini. Õhtuks olin läbi kui läti raha. Aga väga mõnus päev oli olnud. Aitäh "kaaskannatajatele", kes selles lahedaks muutsid!

Vesi Vigala harus oli +87 ja õhtuks selle temperatuur 7,7 kraadi. Vali tuul hoidis ilmselt temperatuuri kontrolli all.

PS! Majaalune valve tonka pakkus ühe vimma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar