Esiletõstetud postitus

pühapäev, 11. aprill 2021

Vigalal vimba kiusamas, 10-11. aprill 2021

Laupäeva päeval ulus hirmus tuul edasi. Edela kaarest. Õhtuks lubas maha rahuneda ja nii kella nelja paiku sammud jõgede risti ka seadsin. Üle heinamaa kõndisin kui vastu müüri. Päris rõve minek oli.

Kohapeal polnud püüdmas mitte kui kedagit. Ei kummalgi kaldal. Sättisin ennast sisse ja hakkasin tuulega võitlema. Õnneks too jäi natukene võsa taha kinni ja kõikse hullem polnudki. Pidurdada ei saanud, aga noh tuul tegi seda minu eest. Algus oli paljulubav - esimese tiiruga võtt ja järgmise nelja tiiruga kolm kala. Kõik kenasti sissesöödetud platsi pealt.

Rohkem esiti ei tulnud, kuid pool tundi hiljem sain kaks vimba juurde. Sedapuhku kõvasti allavoolu triive tehes, üsna vooluservast, nii et üks neist isegi voolu põgenes. Peale seda aga pikalt vaikus. Imelikul kombel ka särg ei närinud. Ja vaikus muudkui kestis...

Kella seitsmest sain veel kaks võttu ja ühe vimma ning pool tundi hiljem astusin minema. Kesse ikka laupäeva õhtu pimedani metsas passib, kui soe saun ootab.

...

Öösel tegi kerge miinuse. Pühapäeva päevaks lubas prognoos imelist päikeselist ilma ja seda väikese lõunakaare tuulega. Sellest mulle piisas, et hommikul vara end üles ajada et püüdma minna.

Kui eile õhtuks kerkis veetemperatuur üle viie kraadi, siis öine külm tõi selle alla nelja tagasi. See avaldas ka mõju. Ja kui palju veel. Sisuliselt terve hommik ja pool päeva möödusid ilma võttudeta. Aeg-ajalt keegi andis vee all märku, et ta on seal... kuid pakutavat ära ei võtnud. Ei aidanud siin ei mängimine ega ka kirpude vahetamine. Proovisin nii kuldse, hõbedase kui pronksi karva variandid ära. No lihtsalt ei närinud.

Kella kolmeks päeval olin saanud vaid 4 särge ja 1 vimma!

Olin plaaninud olla kuni kella neljani, kui kell kolm hakkas ootamatult juhtuma. Särg saabus platsi. Suutsin kenasti sööta peale loopides parve all hoida ja nii sain parajat actionit pea kolme tunni jagu. Erinevas suuruses särge tuli üsna voolust ja väga jõhkra pidurdava mängu peale. Täitsa tore oli neid tagasi loopida.

Vimb esialgu aktiivsust ei näidanud, kuid kella viie paiku sain päeva teise ja tund hiljem väikeste vahedega veel kolm lisaks. Kuna päeval oli mulle naabriks allavoolu tulnud üks eestlane, kes pommitas kõvasti sööta, siis vimmad olid ennast sellest söödahunnikust pisut ülesvoolu platsi sättinud. Seal on üks kõrgem mätas ja selle kõrvalt nad ka tulid.

Kuna see koht on üsna voolu sees, siis peale otsahaakimist sattusid kalad koheselt voolu. Olin juba ära unustanud, kui mõnus oli neid sikutada voolust. Hoopis teine tera kui vaiksest veest! Mõnusalt sättisid kalad ennast keset kõige käredamat jõelõiku ja võitlesid seal kuni jaksasid. Äge!

Poole seitsme paiku hakkas lõuna pool tulnud pilvisus aina tihedamaks minema ja vaikselt hakkas võtt lõppema. Mõni särg aeg-ajalt veel eksis otsa. Peale kella seitset sättisin minema. Kui eile oli särgede saldo nulli jäänud, siis täna 78 tükki. Viis vimba ka veel lisaks. Õhtused kalad kõik hõbedase kirbuga - too lihtsal oli otsa jäänud ja vahetamiseks põhjust keset võttu enam polnud.

Vesi 6 kraadi soe ja +108 kõrge (Vigala haru). Veetase oli ööpäevaga 1 cm kerkinud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar