Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 7. juuli 2021

Esimene tüdimus, 07. juuli 2021

Hommikul silmi lahti tehes oli mingi rammestus peal ja ärkamine võttis aega. Veele ka väga ei kiskunud, eks hakkab väike tüdimus tekkima. Suhteliselt üksluised päevad ka. Sellegi poolest lohistasin ennast ennelõunal paati ja tegin lühikese päeva. Ilm küll selline kalapüügiks sobilik - kergelt pilves ja natuke jahedam kui eelmised päevad. Aga see mind ei veennud pikalt peal olema.

Alustuseks ilusa maja alune ja Bonderi käär. Haug tegi käe limaseks. Seejärel sügavale alale, mille alguses kohe kena ahven otsa kargas. 570 grammi. Sügav ise aga tühi mis tühi. Ei ühtegi ilusat kaart loodil, ei ühtegi võttu.  Tegin kohustusliku jigitamise ka, aga seegi möödus täiesti võtuta.

Edasi mere poole, kus terve tee jälle täiesti võtuta sai kulgeda. Imelik lugu, alati sellel lõigul vähemalt haug otsa kargab, see reis aga... See eest nii kui rohelise poini jõudsin, sattusin haugide paradiisi. Peale viiendat kilost konna tüdinesin neist ja liikusin mere poole edasi. Madalamaid lõike proovima.

Jõesängis 2-2.5 meetri peal trollimine ei pakkunud midagi. Tagasi tulin sängist väljas ja komistasin ahvenate otsa. Mõned otsas käisid, aga sort selline pigem väike. Max 200 grammi.

Kuna vaikselt hakkas punase maja taha pilvi koguma, siis pikalt sinna ei jäänud. Aitas küll sellest eilsest vihmast ja äikesest. Tagasi ülesvoolu trollisin juba korraliku voolu ja sodi sees. Kraanid olid lahti keeratud...

Seekord lõik sügavani päris nulli peale ei jätnud. Kaks kohapunni käisid õhku nuusutamas ja läksid tagasi. Happy hour ajaks olin kenasti sügaval tagasi ja trollisin tunnikese seal. Ikka ei midagi. Lood ka mitte kui midagi ei näita. Kas suur koha läks minema või keeras ilmamuutus veealusel elu aktiivsuse nulli?

Kella viiest tulin tulema. Tagasiteel veel Bonderi käär ja mõned limad ja kella kuuest olin juba sauna kütmas.

Homme poe päeva peaks tegema. Võib-olla pealelõunaks püügiisu tagasi tuleb.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar