Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 3. aprill 2013

Pärnu jõgi 03. aprill - keskpäevane ahven

Vimmatuuri teine päev algas hilishommikul - jõele Lennuki alla jõudsime isaga alles kella 11 paiku.

Võtsime suuna eile õhtul toiminud aukudele ja nagu arvata võis valitses neis vaikus. Ümbruskonnas põigitas ligi kümme meest, kes paistsid ka pigem päikest võtvat kui kala saavat.

Kauaks vanale kohale ei jäänud, kuna plaan oli ahven üles otsida. Võtsin suuna ülesvoolu Reiu poole, tehes iga saja meetri tagant uue augu. Jää oli nädalaga kõvasti pehmemaks läinud ja mõned sentimeetrid ka õhemaks ning puurimine tundus juba kergem. Teisest kontrollaugust ronis välja esimene ahven, aga rohkem miskit; järgmised kuu auku ei andnud midagi, kuni jõudsin rüsa ette. Puurisin lahti vana augu, paari päeva taguse, lasin kirbu alla ja hakkasin üles mängima; hopp paarikümne sentimeetri kõrguselt nurg. Hüüdsin isale et siit tuleb - too aga otsustas hoopis teisele poole jõge püüdma minna. Egas midagi uuesti mõll alla... mängides kõrgele välja võtt, ilmselt vimb, poolest veest lasi jalga ...krt mõtlesin, et see viib suure kisaga kõik kalad eemale, aga ei miskit. Järgmise tõste ajal ronis otsa kena kahesajane ahven. Ja siis hakkas ahvenat tulema; umbes kolmveerand tunni jagu tuli kenasti täpselt selle hetkeni, kui isa teiselt poolt jõge tagasi tuli:-)
Kokku 11 ahvenat, 5 neist 200+grammi.


Peale mõningast vaikust sai hakatud ümberringi kala otsima aga ei miskit. Paar ahvenat, üks särg ja kõik.
Kella kolme paiku võtsime suuna tagasi allavoolu, et minna vimmaaukudele. Liikusime jõe paremal poolel ja katsusime kõikvõimalikud vanad augud läbi. Ühest õnnestus välja võluda väike teib, aga vimba või ahvenat mitte.


Kuniks jõudsime tagasi eile õhtustele aukudele. Kell oli neli, kõik ülejäänud püüdjad olid lahkunud, vaid meie kahekesi jäänud. Otsisin sama augu üles, kus eile  kogu trall käis, saatsin kirbu alla ja uus ralli läks käima:-)

Esimene vimb ilus, teine punn - saatsin kõrvalaugust tagasi. Seejärel kolmas ja korralik vimb, kes pistis pea august välja ja ... just sel hetkel katkes tamiil. Ajasin kiirelt käe auku ja sain tagurpidi ujuda üritanud vimma koos oma kirbuga kätte.

Käsi märg ja külm jändasin kirbu sidumisega oma viis minutit. Kui uuesti kirbu alla sain järgnes mõne aja pärast võtt ja kala sain ka kätte, kuid siis tekkis vaikus. Parv oli vist ikkagi edasi läinud. Otsustasin siiski samale augule kükitama jääda vaadates kõrvalt, kuidas isal, kes istus ülesvoolu oleval augul, hakkasid vimma võtud pihta...

Ootus tasus siiski ära; umbes kümne minuti pärast oli järgmine vimb all ja väikeste vahedega tilkus kala kuni poole kaheksani välja. Kokku sai ära võetud 13 vimba ja kolm tükki tagasi saadetud. Võttis küll kapriisemalt kui eile - vajas korduvat meelitamist ja uute usside sättimist kirbule, aga tegevust jagus terveks õhtuks.

Vimmapauside ajal kükitas alla suur särg ja korra ka korralik ahven, aga selle oskasin ära pudistada...
Kokkuvõtvalt - igati kordaläinud päev.

Ilm: +3 kraadi, kerge lääne tuul, päike, pilvitu.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar